TankPro Magazine 4: GO Fresh 2.0, aanpak van doorrijders én CWSE

De vierde editie van TankPro Magazine ligt deze week in de brievenbus. In dit nummer besteden we volop aandacht aan de nieuwe kettingwasstraat bij het Shell-station in Tilburg en kijken we wat snellaadpalen kunnen betekenen voor tankstations en carwashbedrijven. Ook stelden we negen vragen aan Luuk Valk en Bas aan de Wiel (EG Group) over de nieuwe GO Fresh-bakery en blikken we vooruit op de veiling van snelwegstations die volgende maand in de agenda staat.

Het aftellen is begonnen, over drie weken staat de Car Wash Show Europe op het programma in de Kromhouthal in Amsterdam. We blikken uitgebreid vooruit op dit tweejaarlijkse evenement en spraken met Peter van der Veen van WashTec over de hagelnieuwe kettingwasstraat en de wasboxen die sinds kort bij de nieuwe Shell-locatie in Tilburg te vinden zijn. TankPro Magazine ging verder op bezoek bij Jos van Zomeren, de technische alleskunner van EenzetCarwash. Hoe kijken hij en directeur Mark Jacobs naar de markt?

EG Group blijft investeren

Ruim vijf jaar na de introductie van de eerste GO Fresh-formule in de Texaco-shop in Beesd, is het tijd voor de 2.0-versie. Onlangs werden twee Esso-locaties door EG Group voorzien van de nieuwe GO Fresh-bakery. Wat zijn de ingrediënten van dit nieuwe recept? We vragen het aan Retail Manager Luuk Valk en Brand Manager Bakery Concepts Bas aan de Wiel.

Het is wekelijkse kost bij elk tankstation: onbetaalde tankbonnen. Voor medewerkers achter de kassa is het afhandelen van deze bonnen meestal geen al te prettige bezigheid. Begin dit jaar besloot Fuel Services Nederland om het bedrijf SODA voortaan in te schakelen om de financiële schade die gepaard gaat met tanken zonder betalen te verhalen. “Vijf keer per week per locatie is echt geen uitzondering.”

Het gouden recept

Het aantal onbemande tanklocaties is de afgelopen jaren in razend tempo gegroeid. Bij meer dan de helft van de tankstations is anno 2019 zelfs geen winkel meer te vinden. Dat wil niet zeggen dat er geen toekomst is voor de shop. “Integendeel. Maar je moet wel durven om keuzes te maken”, benadrukt Puck Wilbers van HTC Advies. Sinds kort werkt het adviesbureau samen met Belangenvereniging Tankstations (BETA) om ondernemers te helpen met het succesvol exploiteren van de shop.

Bij het runnen van een tankstation komt heel wat kijken. Om alle processen in en rondom een tankstation in goede banen te leiden is slimme software een must. We nemen een kijkje bij Vollenhoven Olie, waar Stijn Bakker zich als business analist voortdurend bezighoudt met het monitoren van alle processen op het gebied van brandstoflevering en tankstation-exploitatie.

Snellaadpalen en snelwegveiling

Extendas is een bekende partij in de petrolmarkt. Niet alleen tankstations, maar ook wasgelegenheden kloppen steeds vaker aan bij het Twentse softwarebedrijf. Op de beursvloer van de Car Wash Show Europe 2019 presenteert Extendas onder meer de SPINpos iPad-kassa en in samenwerking met Mokobouw een 50 kW-snellader voor elektrische auto’s.

Er is een aantal zeer prominente tankstations terug te vinden in het veilingschema voor 2019. In totaal gaan negentien snelweglocaties komend najaar onder de hamer. Het betreft tankstations van Shell (7), Texaco (1), Total (3), Esso (6), BP (1) en Tamoil (1). Al deze locaties gaan op woensdag 11 september voor de eerste keer in de veiling. We blikken vooruit.

Interesse in TankPro Magazine? Sluit dan direct een abonnement af.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

TankPro Magazine 4: GO Fresh 2.0, aanpak van doorrijders én CWSE | TankPro.nl

TankPro Magazine 4: GO Fresh 2.0, aanpak van doorrijders én CWSE

De vierde editie van TankPro Magazine ligt deze week in de brievenbus. In dit nummer besteden we volop aandacht aan de nieuwe kettingwasstraat bij het Shell-station in Tilburg en kijken we wat snellaadpalen kunnen betekenen voor tankstations en carwashbedrijven. Ook stelden we negen vragen aan Luuk Valk en Bas aan de Wiel (EG Group) over de nieuwe GO Fresh-bakery en blikken we vooruit op de veiling van snelwegstations die volgende maand in de agenda staat.

Het aftellen is begonnen, over drie weken staat de Car Wash Show Europe op het programma in de Kromhouthal in Amsterdam. We blikken uitgebreid vooruit op dit tweejaarlijkse evenement en spraken met Peter van der Veen van WashTec over de hagelnieuwe kettingwasstraat en de wasboxen die sinds kort bij de nieuwe Shell-locatie in Tilburg te vinden zijn. TankPro Magazine ging verder op bezoek bij Jos van Zomeren, de technische alleskunner van EenzetCarwash. Hoe kijken hij en directeur Mark Jacobs naar de markt?

EG Group blijft investeren

Ruim vijf jaar na de introductie van de eerste GO Fresh-formule in de Texaco-shop in Beesd, is het tijd voor de 2.0-versie. Onlangs werden twee Esso-locaties door EG Group voorzien van de nieuwe GO Fresh-bakery. Wat zijn de ingrediënten van dit nieuwe recept? We vragen het aan Retail Manager Luuk Valk en Brand Manager Bakery Concepts Bas aan de Wiel.

Het is wekelijkse kost bij elk tankstation: onbetaalde tankbonnen. Voor medewerkers achter de kassa is het afhandelen van deze bonnen meestal geen al te prettige bezigheid. Begin dit jaar besloot Fuel Services Nederland om het bedrijf SODA voortaan in te schakelen om de financiële schade die gepaard gaat met tanken zonder betalen te verhalen. “Vijf keer per week per locatie is echt geen uitzondering.”

Het gouden recept

Het aantal onbemande tanklocaties is de afgelopen jaren in razend tempo gegroeid. Bij meer dan de helft van de tankstations is anno 2019 zelfs geen winkel meer te vinden. Dat wil niet zeggen dat er geen toekomst is voor de shop. “Integendeel. Maar je moet wel durven om keuzes te maken”, benadrukt Puck Wilbers van HTC Advies. Sinds kort werkt het adviesbureau samen met Belangenvereniging Tankstations (BETA) om ondernemers te helpen met het succesvol exploiteren van de shop.

Bij het runnen van een tankstation komt heel wat kijken. Om alle processen in en rondom een tankstation in goede banen te leiden is slimme software een must. We nemen een kijkje bij Vollenhoven Olie, waar Stijn Bakker zich als business analist voortdurend bezighoudt met het monitoren van alle processen op het gebied van brandstoflevering en tankstation-exploitatie.

Snellaadpalen en snelwegveiling

Extendas is een bekende partij in de petrolmarkt. Niet alleen tankstations, maar ook wasgelegenheden kloppen steeds vaker aan bij het Twentse softwarebedrijf. Op de beursvloer van de Car Wash Show Europe 2019 presenteert Extendas onder meer de SPINpos iPad-kassa en in samenwerking met Mokobouw een 50 kW-snellader voor elektrische auto’s.

Er is een aantal zeer prominente tankstations terug te vinden in het veilingschema voor 2019. In totaal gaan negentien snelweglocaties komend najaar onder de hamer. Het betreft tankstations van Shell (7), Texaco (1), Total (3), Esso (6), BP (1) en Tamoil (1). Al deze locaties gaan op woensdag 11 september voor de eerste keer in de veiling. We blikken vooruit.

Interesse in TankPro Magazine? Sluit dan direct een abonnement af.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.