Total breidt leer-werkstage uit in Rotterdam en Utrecht

Total Nederland gaat de Retail Academy na Amsterdam ook in andere steden opzetten. De leer-werkstage om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen bij tankstations, wordt ook gestart in Rotterdam en Utrecht. Mogelijk volgt nog een project in Amersfoort.

Het HR-initiatief biedt deelnemers een vierdaagse leer-werkstage aan, met uitzicht op een baan in een van haar tankstations. Total begon in december 2018 met de Retail Academy. De eerste groep bestond uit tien deelnemers, negen van hen werken nog steeds bij Total. Ondertussen hebben 36 kandidaten de opleiding doorlopen.

“De Retail Academy is misschien gedurfd, maar een gebleken win-win-project”, legt Niels Tap, general manager Servauto Nederland, de exploitatiemaatschappij van Total Nederland uit. “Werkzoekenden die nergens aan de slag komen, zijn het vertrouwen in werkgevers kwijt. Wij bieden dat vertrouwen wel. Dat motiveert mensen en levert mooie resultaten op. Wij de juiste medewerkers, zij een waardevolle plek in de maatschappij.” Het initiatief werd afgelopen mei beloond met een WERF& Award, een prijs die werd uitgereikt voor arbeidsmarktcommunicatie en recruitment cases.

Krachten bundelen

De Retail Academy is ontstaan in samenwerking met het Werkgeversservicepunt (WSP) en DITIS HR. “We zagen bij Total veel kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, vertelde Adri Hulshoff, directeur van DITIS HR eerder al. “Geschikte kandidaten boden zich volop aan via het WSP. Het enige wat nog ontbrak, was extra begeleiding. Door als drie partijen onze krachten te bundelen kunnen we kandidaten een opleiding en intensieve begeleiding bieden.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.