Eric van Voorthuizen nieuwe voorman van SWO de Splinter

Eric van Voorthuizen is aangesteld als nieuwe directeur van SWO de Splinter. De nieuwe voorman, die op 1 juni aan zijn werkzaamheden begint, is een bekende in de sector. Van Voorthuizen was jarenlang actief voor Vissers Energy Group, onder meer als directeur retail. Hij was in die tijd ook betrokken bij de retailorganisatie.

Eind 2016 besloot Van Voorthuizen de branche te verlaten om een eigen Doppio Espresso-filiaal te starten op de Campus van de Universiteit van Wageningen. Uiteindelijk heeft hij zijn zaak per 1 mei 2019 verkocht. Vorige week maakte SWO de Splinter, een coöperatie van en voor zelfstandige tankstationondernemers, bekend dat Joop Stutterheim terugtreedt als directeur. De achtergrond van dit vertrek is een verschil van mening met het bestuur van de organisatie. “Het bestuur vindt het rendement voor de leden van groot belang en wil hier vooral op focussen. Joop had SWO de Splinter graag sneller zien bewegen in de richting van vers en bakeries. Het blijkt echter lastig te zijn om hier als coöperatie één lijn in te vinden.” Beiden partijen besloten daarom om uit elkaar te gaan.

“SWO de Splinter is Joop zeker wel dank verschuldigd”, zegt Rob van Herpen, voorzitter van SWO de Splinter. “De interne organisatie is verbeterd en verder geautomatiseerd. Daarbij is ook het aantal shops, na de integratie van Schakel vorig jaar, toegenomen naar 173. Eind vorig jaar is een nieuwe, driejarige overeenkomst gesloten met Sligro en het rendement per lid is vorig jaar zelfs toegenomen. Wij danken Joop dan ook voor zijn inzet voor onze organisatie en wensen hem veel succes in de toekomst.”

Lees ook: Joop Stutterheim gestopt als directeur SWO de Splinter

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eric van Voorthuizen nieuwe voorman van SWO de Splinter | TankPro.nl

Eric van Voorthuizen nieuwe voorman van SWO de Splinter

Eric van Voorthuizen is aangesteld als nieuwe directeur van SWO de Splinter. De nieuwe voorman, die op 1 juni aan zijn werkzaamheden begint, is een bekende in de sector. Van Voorthuizen was jarenlang actief voor Vissers Energy Group, onder meer als directeur retail. Hij was in die tijd ook betrokken bij de retailorganisatie.

Eind 2016 besloot Van Voorthuizen de branche te verlaten om een eigen Doppio Espresso-filiaal te starten op de Campus van de Universiteit van Wageningen. Uiteindelijk heeft hij zijn zaak per 1 mei 2019 verkocht. Vorige week maakte SWO de Splinter, een coöperatie van en voor zelfstandige tankstationondernemers, bekend dat Joop Stutterheim terugtreedt als directeur. De achtergrond van dit vertrek is een verschil van mening met het bestuur van de organisatie. “Het bestuur vindt het rendement voor de leden van groot belang en wil hier vooral op focussen. Joop had SWO de Splinter graag sneller zien bewegen in de richting van vers en bakeries. Het blijkt echter lastig te zijn om hier als coöperatie één lijn in te vinden.” Beiden partijen besloten daarom om uit elkaar te gaan.

“SWO de Splinter is Joop zeker wel dank verschuldigd”, zegt Rob van Herpen, voorzitter van SWO de Splinter. “De interne organisatie is verbeterd en verder geautomatiseerd. Daarbij is ook het aantal shops, na de integratie van Schakel vorig jaar, toegenomen naar 173. Eind vorig jaar is een nieuwe, driejarige overeenkomst gesloten met Sligro en het rendement per lid is vorig jaar zelfs toegenomen. Wij danken Joop dan ook voor zijn inzet voor onze organisatie en wensen hem veel succes in de toekomst.”

Lees ook: Joop Stutterheim gestopt als directeur SWO de Splinter

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.