Personeelskosten in bedwang houden. Hoe doe je dat?

Advertorial – De duurzame inzetbaarheid van uw werknemers vergroten, het ziekteverzuim terugdringen en/of de arbeidsongeschiktheidskosten verminderen. Bij full service HR-bureau Recura bent u aan het juiste adres.

Al jaren zijn wij gespecialiseerd in alle regels op het gebied van sociale zekerheid en ziekteverzuim. Onze service is gericht op de voortdurende controle en beheersing van kosten. Daarnaast kijken we naar de risico’s die het in dienst hebben van personeel met zich meebrengen en proberen deze samen met u beheersbaar te houden.

Loonkostenonderzoek

In de afgelopen jaren hebben we voor heel wat bedrijven veel geld teruggehaald op te veel betaalde premies en misgelopen subsidies. Zo ook voor diverse Shell Retailers. Natuurlijk waren ze in het begin sceptisch over het feit of ze wel te veel premie betaalde, zeker gezien hun samenwerking met toonaangevende accountantskantoren. Met onze ‘no cure, no pay’ afspraak kregen we het voordeel van de twijfel. Groot was dan ook de verbazing toen er echt een aardig bedrag bespaard werd. Zelf ook sceptisch? Klik hier om de testimonial met een van de Shell retailers te zien, waarin hij vertelt over zijn ervaring met Recura.

Sinds 1 januari 2018 is er iets veranderd in het socialezekerheidsstelsel. Deze continue verandering is ook de reden, waarom er zoveel geld blijft liggen. Bedrijven hebben vaak niet de tijd en kennis om hier zelf al te diep in te duiken en ook veel accountants komen niet verder dan de standaard kortings- en subsidieregelingen. Konden we vroeger nog vijf jaar terug in de tijd, heeft de verandering in het socialezekerheidsstelsel hier een eind aan gemaakt. Op dit moment kunnen we nog met terugwerkende kracht terugkijken over de periode van 2014 tot en met 2017.

Loonkostenvoordeel

Zoals gezegd is er sinds 1 januari 2018 een en ander veranderd. Kon men in het verleden als werkgever gebruik maken van premiekortingen voor jongeren, ouderen en arbeidsgehandicapten is daar nu het loonkostenvoordeel (LKV) voor in de plaats gekomen. Bij het LKV gaat het om een tegemoetkoming in loonkosten voor mensen met een arbeidsbeperking en ouderen.

De hoogte van het loonkostenvoordeel kan bij een full time contract per werknemer oplopen van € 2000,00 tot € 6000,00 per jaar. Het loonkostenvoordeel wordt maximaal drie kalenderjaren betaald.

Screenen nieuwe werknemer

Recura helpt u graag bij het screenen van uw nieuwe werknemers. U kunt bij Recura tegen een vast jaartarief onbeperkt nieuwe werknemers laten screenen. Komt uw nieuwe werknemer mogelijk in aanmerking voor loonkostenvoordeel, dan zal Recura bij het UWV een doelgroep verklaring namens de werknemer opvragen. Zo’n doelgroep verklaring dient wel binnen drie maanden na indiensttreding aangevraagd te worden.

Nieuwsgierig geworden of Recura ook voor u besparingen kan realiseren? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak met een van onze accountmanagers.

Recura ISO gecertificeerd

Uw privacygevoelige data was bij Recura altijd al in goede handen, daar is niets aan veranderd. Nu is het alleen ook officieel met een ISO-certificering vastgelegd. Recura blijft volgens de strenge normen, heldere procedures en duidelijke werkafspraken werken. De certificering heeft het alleen officieel en internationaal erkend gemaakt.

Recura, uw full service HR-bureau
Bel (085) 744 00 02 of mail naar sales@recura.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.