FNV verwacht voor eind van de week nieuw loonvoorstel Shell

Olie- en gasconcern Shell komt volgens vakbond FNV deze week toch met een nieuw loonvoorstel voor personeel dat werkt in Moerdijk en Pernis. Medewerkers bij de raffinaderijen voeren al sinds begin deze maand actie omdat ze zich niet kunnen vinden in het voorstel waarmee Shell eerder kwam.

FNV en CNV zetten in op een structurele loonsverhoging van 5 procent per jaar en vermindering van de werkdruk. Shell bood in eerste instantie 2,5 procent voor 2019 en 2 procent in 2020. Onder voorwaarden zou daarbovenop 1,5 procent prestatieloon komen. De vakbonden vonden dat te karig en gingen over tot acties.

Shell probeerde afgelopen vrijdag via de rechter af te dwingen dat de vakbonden een deel van de acties bij de locatie in Moerdijk stopten. Volgens het concern maken de protesten het onmogelijk om onderhoud te plegen aan een petrochemische installatie. Daardoor zou de veiligheid in gevaar komen. De rechter oordeelde echter dat de acties rechtmatig zijn en geen gevolgen hebben voor de veiligheid.

Schade

FNV vindt dat Shell snel over de brug moet komen. De vakbond berekent dat de schade door de acties al is opgelopen tot bijna 26 miljoen euro. “Hoog tijd voor Shell om met een acceptabel cao-bod te komen”, aldus Egbert Schellenberg, bestuurder FNV Procesindustrie.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

FNV verwacht voor eind van de week nieuw loonvoorstel Shell | TankPro.nl

FNV verwacht voor eind van de week nieuw loonvoorstel Shell

Olie- en gasconcern Shell komt volgens vakbond FNV deze week toch met een nieuw loonvoorstel voor personeel dat werkt in Moerdijk en Pernis. Medewerkers bij de raffinaderijen voeren al sinds begin deze maand actie omdat ze zich niet kunnen vinden in het voorstel waarmee Shell eerder kwam.

FNV en CNV zetten in op een structurele loonsverhoging van 5 procent per jaar en vermindering van de werkdruk. Shell bood in eerste instantie 2,5 procent voor 2019 en 2 procent in 2020. Onder voorwaarden zou daarbovenop 1,5 procent prestatieloon komen. De vakbonden vonden dat te karig en gingen over tot acties.

Shell probeerde afgelopen vrijdag via de rechter af te dwingen dat de vakbonden een deel van de acties bij de locatie in Moerdijk stopten. Volgens het concern maken de protesten het onmogelijk om onderhoud te plegen aan een petrochemische installatie. Daardoor zou de veiligheid in gevaar komen. De rechter oordeelde echter dat de acties rechtmatig zijn en geen gevolgen hebben voor de veiligheid.

Schade

FNV vindt dat Shell snel over de brug moet komen. De vakbond berekent dat de schade door de acties al is opgelopen tot bijna 26 miljoen euro. “Hoog tijd voor Shell om met een acceptabel cao-bod te komen”, aldus Egbert Schellenberg, bestuurder FNV Procesindustrie.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.