Vissers Energy en Koen van der Knaap winnaars Petrol Awards

Tankstation-ondernemer Koen van der Knaap en Vissers Energy zijn in de prijzen gevallen tijdens de Petrol Awards 2019. De prijzen werden uitgereikt tijdens een feestavond in het Wereldmuseum in Rotterdam, de organisatie was in handen van Belangenvereniging Tankstations (BETA).

De feestelijke avond stond in het teken van innovativiteit in de tankstationsector. Voor een volle zaal werd ondernemer Koen van der Knaap van het Shell-tankstation in Rotterdam gekroond tot winnaar van de BETA Brancheprijs. Het tankstation aan de Brandingdijk in Rotterdam Nesselande beschikt over een shop met een bakery, een wascentrum met twee wasstraten en twaalf overdekte wasplaatsen en een wasserette voor het wassen van wasgoed, dekbedden en teamkleding. Volgens de jury is Van der Knaap niet bang voor de energietransitie en denkt hij voortdurend vooruit. “Zijn ondernemerschap is verfrissend en zijn bedrijf modern en aantrekkelijk”, aldus de jury.

Moments & More

Het foodconcept Moments & More van Vissers Energy uit Horst wist de Petrol Concept Award in de wacht te slepen. Volgens de jury is het een prachtig, vernieuwend en succesvol concept, waarin kwaliteitsproducten van de bovenste plank gebruikt worden. Het concept, dat voornamelijk langs de snelweg te vinden is, legt de focus op eten, drinken en beleving. Het foodconcept wordt ook toegepast bij tankstations waarbij het voorterrein niet door Vissers Energy zelf wordt geëxploiteerd. Ook de shop van het onlangs omgekleurde Tango-station langs de A58 bij ’s Heer Arendskerke in Zeeland is sinds kort omgebouwd naar de Moments & More-formule.

De prijzen werden tijdens het galadiner uitgereikt door Tweede Kamerlid Erik Ziengs van de VVD, waarna Glennis Grace het startsein gaf voor een feestelijk vervolg van de avond. De jury bestond naast Erik Ziengs ook uit retailexpert Frank Quix (voorzitter), presentatiedeskundige Elsemieke Beekwilder en BETA-voorzitter Ewout Klok. Zij hebben op basis van onderzoeksrapporten de vijf genomineerde ondernemers en de vier genomineerde petrolconcepten scores toegekend.

Genomineerden

Ook de stemmen van het publiek werden meegenomen in het juryoordeel. Voor de BETA Brancheprijs waren de overige genomineerden Ingrid de Wagenaar (Scheijwijk voor Fijnproevers), Huub Minten (Minli Bedrijven), Gerbert Vissers (Vissers Energy) en Mattijs Jongeneel (Tankstations Jongeneel). Voor de Petrol Concept Award waren dit Tony’s Streetfood (De Haan Minerale Oliën), Textile Wash (Prontophot) en Starbucks On The Go (Selecta).

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.