Tamoil breidt aantal Quiosk-automaten bij tankstations uit

Na een succesvolle pilot krijgt de samenwerking tussen Tamoil Nederland en Quiosk een vervolg. Bij zes onbemande tankstations van Tamoil kunnen klanten hun drankje of snack voortaan uit een automaat halen. Het gaat om express-locaties in Nieuwegein, Marum (Gr.), Peizermade, Venray, Winschoten en Zevenhuizen.

Met de vendingmachines speelt Quiosk in op de toename van het aantal onbemande tankstations. Het is een goede manier om ongebruikte vierkante meters zo optimaal mogelijk te benutten en klanten van express-locaties toch een extra service aan te bieden. Doordat er volop traffic is, zijn het interessante plekken voor de machines. “Tamoil doet er alles aan tanken zo gemakkelijk mogelijk te maken voor klanten”, vertelt Jeroen Buijk, retail manager bij Tamoil Nederland. “Met het plaatsen van zes Quiosk vendingmachines maken we tanken nog een stukje plezieriger.” Chris Marbus, directeur van Quiosk: “Dankzij ons vendingconcept kunnen klanten met lekkere trek en/of dorst voortaan ook bij Tamoil terecht. Wij zijn blij onze samenwerking uit te breiden.”

Assortiment

De maatschappij, dealer of ondernemer bepaalt volgens Marbus zelf welke producten er in de automaat komen. “We zijn volledig onafhankelijk en kunnen daardoor alles aanbieden. Ik denk dat je in een vendingmachine vandaag de dag vooral voor een gezonde mix van lekker en duurzaam moet gaan. Daarnaast is er ook ruimte voor het verkopen van non-food-producten, zoals schoonmaakdoekjes.” Bovendien bieden de automaten ook de mogelijkheid om reclames te laten zien op de ingebouwde displays. De machines staan ook bij een aantal andere tankstation-locaties, waaronder TinQ.

Tamoil exploiteert op dit moment 207 tankstations in Nederland. De focus ligt naast de bekende fossiele brandstoffen ook op duurzamere brandstoffen zoals SuperE10Plus, CNG en Blauwe Diesel. Daarnaast maakte Tamoil als eerste oliemaatschappij in Nederland mobiel betalen aan de pomp mogelijk en introduceerde zij in samenwerking met Energiedirect.nl in 2017 de Tankey-app.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.