Q8-Tango winnaar van openbare inschrijving in Deventer

Q8-Tango is als winnaar uit de bus gekomen van de openbare inschrijving voor een nieuw te ontwikkelen tankstation in Deventer. De gemeente Deventer beoordeelde de inschrijving op de onderdelen prijs, duurzaamheid en ontwerp. Op het station komen onder meer twee laadpalen en kunnen klanten terecht voor het tanken van CNG/groengas. Ook is het mogelijk om op deze locatie in de toekomst een elektrische deelauto te huren. In totaal waren zes partijen geïnteresseerd in het bouwen van een station op het stuk grond in Deventer-Oost. 

Q8-Tango bood 1,2 miljoen euro voor de kavel aan de Holterweg. Daarnaast heeft de maatschappij een aantal mooie maatregelen om de CO2-voetafdruk van het station terug te brengen in petto. Het tankstation wordt zelfvoorzienend qua elektriciteit en krijgt een energieopslagsysteem voor de overtollig opgewekte zonne-energie. Er worden op de nieuwe locatie bovendien twee snellaadpalen geplaatst en klanten kunnen er ook terecht voor CNG/groengas.

Elektrische deelauto’s

In samenwerking met Buurauto worden bovendien elektrische deelauto’s aangeboden. Het inspelen op elektrisch rijden was een van de eisen die de gemeente had opgesteld. Er komt daarnaast een ondergrondse waterbuffertank die wordt gebruikt voor de watervoorziening van het tankstation. Die tank wordt gevuld met hemelwater. Aansluiting op het waternet is niet nodig.

De tanklocatie wordt door de gemeente Deventer aan Q8-Tango verhuurd voor een periode van 20 jaar. De kavel heeft een grootte van 1.519 vierkante meter. Het geboden bedrag telde bij de toewijzing voor 50 procent mee, de duurzaamheid en het ontwerp allebei voor 25 procent.

De nieuwe locatie maakt onderdeel uit van de nog in ontwikkeling zijnde ‘Leisurestrook Holterweg’. Naast het tankstation maken ook een restaurant van McDonald’s en het sport- en speelcentrum Leisure World Deventer deel uit van de plannen. Het fastfoodrestaurant is inmiddels geopend. Waarschijnlijk wordt eind dit jaar of begin volgend jaar begonnen met de bouw van het nieuwe Tango-tankstation. De inschrijving voor het nieuw te bouwen tankstation was in handen van BZO Tankstations.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Q8-Tango winnaar van openbare inschrijving in Deventer | TankPro.nl

Q8-Tango winnaar van openbare inschrijving in Deventer

Q8-Tango is als winnaar uit de bus gekomen van de openbare inschrijving voor een nieuw te ontwikkelen tankstation in Deventer. De gemeente Deventer beoordeelde de inschrijving op de onderdelen prijs, duurzaamheid en ontwerp. Op het station komen onder meer twee laadpalen en kunnen klanten terecht voor het tanken van CNG/groengas. Ook is het mogelijk om op deze locatie in de toekomst een elektrische deelauto te huren. In totaal waren zes partijen geïnteresseerd in het bouwen van een station op het stuk grond in Deventer-Oost. 

Q8-Tango bood 1,2 miljoen euro voor de kavel aan de Holterweg. Daarnaast heeft de maatschappij een aantal mooie maatregelen om de CO2-voetafdruk van het station terug te brengen in petto. Het tankstation wordt zelfvoorzienend qua elektriciteit en krijgt een energieopslagsysteem voor de overtollig opgewekte zonne-energie. Er worden op de nieuwe locatie bovendien twee snellaadpalen geplaatst en klanten kunnen er ook terecht voor CNG/groengas.

Elektrische deelauto’s

In samenwerking met Buurauto worden bovendien elektrische deelauto’s aangeboden. Het inspelen op elektrisch rijden was een van de eisen die de gemeente had opgesteld. Er komt daarnaast een ondergrondse waterbuffertank die wordt gebruikt voor de watervoorziening van het tankstation. Die tank wordt gevuld met hemelwater. Aansluiting op het waternet is niet nodig.

De tanklocatie wordt door de gemeente Deventer aan Q8-Tango verhuurd voor een periode van 20 jaar. De kavel heeft een grootte van 1.519 vierkante meter. Het geboden bedrag telde bij de toewijzing voor 50 procent mee, de duurzaamheid en het ontwerp allebei voor 25 procent.

De nieuwe locatie maakt onderdeel uit van de nog in ontwikkeling zijnde ‘Leisurestrook Holterweg’. Naast het tankstation maken ook een restaurant van McDonald’s en het sport- en speelcentrum Leisure World Deventer deel uit van de plannen. Het fastfoodrestaurant is inmiddels geopend. Waarschijnlijk wordt eind dit jaar of begin volgend jaar begonnen met de bouw van het nieuwe Tango-tankstation. De inschrijving voor het nieuw te bouwen tankstation was in handen van BZO Tankstations.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.