Vijf laadpalen in Rotterdam uitgerust met een AED

Sinds deze week telt Nederland vijf extra laadpalen met een AED. Na de succesvolle pilot in Delft vorig jaar, heeft nu ook Rotterdam ervoor gekozen om publieke laadpalen te upgraden met een apparaat dat wordt toegepast bij slachtoffers met een hartstilstand. Maandag werd de eerste Rotterdamse EVBox-laadpaal met een AED onthuld aan de Westerkade.

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. AED’s op laadpalen zijn een uitvinding van het Delftse bedrijf CityAED en van fabrikant van laadpalen EVBox.

De AED functioneert zelfstandig, zelfs als de stroom uitvalt. Dit komt door een ingebouwde accu. Deze week worden in Rotterdam en Hoek van Holland ook AED’s bevestigd op laadpalen op de Molenlaan, Clazina Kouwenbergzoom, de Jaap van de Scheurhof en de Strandweg.

EVBox is een van de grootste aanbieders van laadoplossingen voor elektrische auto’s en gerelateerde software wereldwijd. Met ruim 75.000 laadpunten in meer dan 55 landen, wil EVBox mobiliteit verduurzamen door haar laadoplossingen wereldwijd aan te bieden. Sinds maart 2017 is EVBox een onderdeel van ENGIE. in 2018 heeft EVBox producent van snelladers EVTronic overgenomen.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vijf laadpalen in Rotterdam uitgerust met een AED | TankPro.nl

Vijf laadpalen in Rotterdam uitgerust met een AED

Sinds deze week telt Nederland vijf extra laadpalen met een AED. Na de succesvolle pilot in Delft vorig jaar, heeft nu ook Rotterdam ervoor gekozen om publieke laadpalen te upgraden met een apparaat dat wordt toegepast bij slachtoffers met een hartstilstand. Maandag werd de eerste Rotterdamse EVBox-laadpaal met een AED onthuld aan de Westerkade.

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. AED’s op laadpalen zijn een uitvinding van het Delftse bedrijf CityAED en van fabrikant van laadpalen EVBox.

De AED functioneert zelfstandig, zelfs als de stroom uitvalt. Dit komt door een ingebouwde accu. Deze week worden in Rotterdam en Hoek van Holland ook AED’s bevestigd op laadpalen op de Molenlaan, Clazina Kouwenbergzoom, de Jaap van de Scheurhof en de Strandweg.

EVBox is een van de grootste aanbieders van laadoplossingen voor elektrische auto’s en gerelateerde software wereldwijd. Met ruim 75.000 laadpunten in meer dan 55 landen, wil EVBox mobiliteit verduurzamen door haar laadoplossingen wereldwijd aan te bieden. Sinds maart 2017 is EVBox een onderdeel van ENGIE. in 2018 heeft EVBox producent van snelladers EVTronic overgenomen.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.