Nieuw Esso-tankstation met Spar, Subway én wasstraat in Sneek

Het Friese familiebedrijf Veenema Olie gaat een nieuw tankstation bouwen in Sneek. De eerste paal van de Esso-locatie wordt begin mei in de grond geslagen. Het station krijgt een royale shop met zowel een Spar Express als een Subway. Ook komt er een moderne kettingwasstraat.

‘It giet oan!’ laat directeur Freddy Veenema van de onderneming uit Sneek weten. Na een lange voorbereidingstijd start op 1 mei de bouw van het nieuwe tankstation aan de Lorentzstraat in Sneek, parallel aan de snelweg A7. Als het project volgens planning verloopt, dan opent het station voor het einde van het jaar z’n deuren. Het tankstation wordt uitgevoerd in de kleuren van Esso.

De shop speelt een belangrijke rol op de nieuwe locatie. Veenema Olie kiest voor twee merken die inmiddels volop zijn terug te vinden bij Esso-stations: Spar en Subway. Het aantal Spar-locaties bij tankstations in de kleuren van Texaco en Esso is afgelopen jaar snel gegroeid. Dit komt voort uit een samenwerking die EG Group met beide merken is aangegaan. De winkels hebben een kleine oppervlakte en richten zich op het gemak van direct gebruik en het dagelijkse boodschappen kunnen doen. Ook de broodjesketen Subway is ondertussen al bij heel wat tanklocaties terug te vinden.

Groengas, blauwe diesel en laadpunt

Aan de pomp kunnen klanten naast de gebruikelijke brandstoffen ook terecht voor groengas, blauwe diesel en AdBlue. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor het opladen van elektrische auto’s. Links naast de shop wordt een kettingwasstraat gebouwd. Daarvoor heeft Veenema gekozen voor een installatie van Christ.

Veenema Oliehandel werd opgericht in 1935 door Fokke Veenema. Sinds 1990 wordt familiebedrijf uit Sneek geleid door de gebroeders Arnold, Freddy en Harold Veenema, de derde generatie. Het bedrijf exploiteert tankstations in Sneek, Lemmer en Heerde. Daar wordt eind dit jaar de nieuwe locatie aan toegevoegd. Rond 1 mei zal de eerste paal door de 90-jarige Nienke Veenema-Abma geslagen worden.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuw Esso-tankstation met Spar, Subway én wasstraat in Sneek | TankPro.nl

Nieuw Esso-tankstation met Spar, Subway én wasstraat in Sneek

Het Friese familiebedrijf Veenema Olie gaat een nieuw tankstation bouwen in Sneek. De eerste paal van de Esso-locatie wordt begin mei in de grond geslagen. Het station krijgt een royale shop met zowel een Spar Express als een Subway. Ook komt er een moderne kettingwasstraat.

‘It giet oan!’ laat directeur Freddy Veenema van de onderneming uit Sneek weten. Na een lange voorbereidingstijd start op 1 mei de bouw van het nieuwe tankstation aan de Lorentzstraat in Sneek, parallel aan de snelweg A7. Als het project volgens planning verloopt, dan opent het station voor het einde van het jaar z’n deuren. Het tankstation wordt uitgevoerd in de kleuren van Esso.

De shop speelt een belangrijke rol op de nieuwe locatie. Veenema Olie kiest voor twee merken die inmiddels volop zijn terug te vinden bij Esso-stations: Spar en Subway. Het aantal Spar-locaties bij tankstations in de kleuren van Texaco en Esso is afgelopen jaar snel gegroeid. Dit komt voort uit een samenwerking die EG Group met beide merken is aangegaan. De winkels hebben een kleine oppervlakte en richten zich op het gemak van direct gebruik en het dagelijkse boodschappen kunnen doen. Ook de broodjesketen Subway is ondertussen al bij heel wat tanklocaties terug te vinden.

Groengas, blauwe diesel en laadpunt

Aan de pomp kunnen klanten naast de gebruikelijke brandstoffen ook terecht voor groengas, blauwe diesel en AdBlue. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor het opladen van elektrische auto’s. Links naast de shop wordt een kettingwasstraat gebouwd. Daarvoor heeft Veenema gekozen voor een installatie van Christ.

Veenema Oliehandel werd opgericht in 1935 door Fokke Veenema. Sinds 1990 wordt familiebedrijf uit Sneek geleid door de gebroeders Arnold, Freddy en Harold Veenema, de derde generatie. Het bedrijf exploiteert tankstations in Sneek, Lemmer en Heerde. Daar wordt eind dit jaar de nieuwe locatie aan toegevoegd. Rond 1 mei zal de eerste paal door de 90-jarige Nienke Veenema-Abma geslagen worden.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.