Betalen met smartphone mogelijk bij 460 tankstations van Q8

Klanten van Q8 in België kunnen binnenkort hun brandstof vanuit de auto betalen met hun smartphone. Voor zowel particuliere als zakelijke klanten is het mogelijk om via de app bij 460 tankstations van de maatschappij af te rekenen. Het mobiel betalen is tot stand gebracht in samenwerking met Bancontact Payconiq Company.

“De voorbije jaren is het aantal klanten dat een tankbeurt cash betaalt sterk gedaald. Anderzijds integreren steeds meer Belgen mobiel betalen in hun dagelijkse leven. Q8 speelt hierop in door deze nieuwe service open te stellen voor iedereen”, vertelt Koen Vankelst, Operations Director Q8 Northwest Europe. Jaarlijks tanken ruim 2,5 miljoen klanten in België. Minder dan een op de vijf betaalt nog met contant geld, de overige 82% rekent af met de bankpas of tankkaart.

“Binnenkort kan iedereen via de smartphone z’n tankbeurt betalen bij onze ruim 460 stations verspreid over het hele land. Dat is meteen het grootste netwerk voor tanken en mobiel betalen. Het maakt daarbij niet uit bij welke bank de klant is aangesloten, dankzij ons partnership met Bancontact Payconiq Company. Bovendien bieden we onze bedrijfsklanten dezelfde optie. Dus ook wie een Q8 Liberty Card van de werkgever heeft, kan met de app tanken mits authenticatie via de Q8 Liberty Card in de app”, legt Vankelst uit.

Ook bij Bancontact Payconiq Company merken ze dat betalen met de smartphone in opkomst is. “Driekwart van de Belgen zegt steeds vaker mobiel te betalen. Want zowat één op de twee vindt betalen met de smartphone bijzonder praktisch”, zegt Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company. “Een aandeel dat overigens blijft groeien.” De Payconiq by Bancontact-app is volgens Vandepeute bijzonder veilig, intuïtief en gebruiksvriendelijk.

Mobiel betalen bij de Q8-stations gaat met de nieuwe Q8 smiles-app die voor zowel Android als iPhone te downloaden is. Na een eenvoudige registratie, kiest de klant voor de betalen-optie in het menu, vervolgens moet het nummer van de pomp ingevoerd worden en kan het tanken beginnen. De app schakelt over op de Bancontact-toepassing (indien aanwezig en geconfigureerd) en vervolgens wordt de betaling uitgevoerd.

Brandstof en retail

Q8 is één van de grootste brandstofspelers op de Belgische markt. Het bedrijf is ook actief in de productie, marketing en verkoop van Q8-smeermiddelen. In retail heeft Q8 in België en Luxemburg samen met Delhaize een netwerk van meer dan 130 lokale ‘Shop and Go’-convenience stores, dankzij een samenwerking met Panos biedt de maatschappij verse broodjes en viennoiserie aan in ruim negentig Panos-corners. Verder zet Q8 samen met partner Ionity ook stappen in het bouwen aan een netwerk van (snel)laders bij Q8-locaties.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.