Total Nederland richt pijlen op A-locaties

Total Nederland koos afgelopen jaar bepaald niet voor een plekje in de schaduw. Het nieuws over de activiteiten van de Franse oliemaatschappij in ons land lag de laatste maanden voor het oprapen. We schuiven aan bij Olivier Van Parys (algemeen directeur) en Geert Houbrechts (directeur retail). Wat kunnen we allemaal verwachten?

Of er na afloop van de veiling van snelweglocaties een flesje is opengetrokken op het hoofdkantoor in Den Haag? Het antwoord op die vraag laat zich raden. Olivier Van Parys, sinds oktober 2017 managing director bij Total Nederland, noemt de veiling zonder aarzelen een van de hoogtepunten van vorig jaar. “We zijn misschien niet de grootste partij op de Nederlandse markt, maar dat wil niet zeggen dat we geen grootse plannen hebben. De overname van de drie tankstations langs de snelweg laat duidelijk zien dat we ons meer en meer willen profileren op dit soort drukke locaties.”

Recordbedrag

In september 2018 stond de jaarlijkse veiling van tankstations langs Rijkswegen in de agenda. Dit keer werden er zeventien snelweglocaties geveild, waarvan tien voor de tweede keer. Total wist er uiteindelijk drie te bemachtigen. De meest opvallende locatie was het station op verzorgingsplaats Bijleveld langs de A12 (bij Harmelen). Daarvoor werd een recordbedrag van 24 miljoen euro geboden. Total legde bovendien het hoogste bedrag neer voor stations bij verzorgingsplaatsen De Veenen (A30/Ede) en Laerd (A7/Bolsward). Daarnaast wist de maatschappij één station (De Fendert – A59) te behouden en verloor het twee kleinere stations.

Van Parys: “We zijn een grote speler op de Nederlandse markt, maar we hebben niet veel prominente stations langs de snelwegen. Daar willen we komende jaren verandering in brengen. Dat we in een klap drie mooie locaties konden toevoegen aan ons netwerk, was uiteraard prachtig nieuws.” Het tankstation langs de vierbaans A12 (richting Gouda-Utrecht) is zonder twijfel de meest opvallende van de drie. “Wij wilden een toplocatie bemachtigen. De snelweg A12 is een van de drukste trajecten van Nederland en dat garandeert veel traffic, zowel op het voorterrein als in de shop. We hadden onze pijlen al maanden van tevoren op deze locatie gericht.”

Benieuwd naar het hele artikel en de plannen van Total Nederland? Lees dan het volledige interview met Olivier Van Parys (algemeen directeur) en Geert Houbrechts (directeur retail) in TankPro Magazine nummer 1.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Total Nederland richt pijlen op A-locaties | TankPro.nl

Total Nederland richt pijlen op A-locaties

Total Nederland koos afgelopen jaar bepaald niet voor een plekje in de schaduw. Het nieuws over de activiteiten van de Franse oliemaatschappij in ons land lag de laatste maanden voor het oprapen. We schuiven aan bij Olivier Van Parys (algemeen directeur) en Geert Houbrechts (directeur retail). Wat kunnen we allemaal verwachten?

Of er na afloop van de veiling van snelweglocaties een flesje is opengetrokken op het hoofdkantoor in Den Haag? Het antwoord op die vraag laat zich raden. Olivier Van Parys, sinds oktober 2017 managing director bij Total Nederland, noemt de veiling zonder aarzelen een van de hoogtepunten van vorig jaar. “We zijn misschien niet de grootste partij op de Nederlandse markt, maar dat wil niet zeggen dat we geen grootse plannen hebben. De overname van de drie tankstations langs de snelweg laat duidelijk zien dat we ons meer en meer willen profileren op dit soort drukke locaties.”

Recordbedrag

In september 2018 stond de jaarlijkse veiling van tankstations langs Rijkswegen in de agenda. Dit keer werden er zeventien snelweglocaties geveild, waarvan tien voor de tweede keer. Total wist er uiteindelijk drie te bemachtigen. De meest opvallende locatie was het station op verzorgingsplaats Bijleveld langs de A12 (bij Harmelen). Daarvoor werd een recordbedrag van 24 miljoen euro geboden. Total legde bovendien het hoogste bedrag neer voor stations bij verzorgingsplaatsen De Veenen (A30/Ede) en Laerd (A7/Bolsward). Daarnaast wist de maatschappij één station (De Fendert – A59) te behouden en verloor het twee kleinere stations.

Van Parys: “We zijn een grote speler op de Nederlandse markt, maar we hebben niet veel prominente stations langs de snelwegen. Daar willen we komende jaren verandering in brengen. Dat we in een klap drie mooie locaties konden toevoegen aan ons netwerk, was uiteraard prachtig nieuws.” Het tankstation langs de vierbaans A12 (richting Gouda-Utrecht) is zonder twijfel de meest opvallende van de drie. “Wij wilden een toplocatie bemachtigen. De snelweg A12 is een van de drukste trajecten van Nederland en dat garandeert veel traffic, zowel op het voorterrein als in de shop. We hadden onze pijlen al maanden van tevoren op deze locatie gericht.”

Benieuwd naar het hele artikel en de plannen van Total Nederland? Lees dan het volledige interview met Olivier Van Parys (algemeen directeur) en Geert Houbrechts (directeur retail) in TankPro Magazine nummer 1.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.