Vollenhoven Olie neemt BP-stations over in Noord-Brabant

Vollenhoven Olie heeft twee tankstations overgenomen in Noord-Brabant. Het gaat om BP-locaties in Eindhoven en Bergen op Zoom. “Het zijn twee zeer interessante stations die op strategische locaties liggen. Zowel voor de shop als voor het aanbieden van alternatieve brandstoffen op termijn zien we hier zeer goede mogelijkheden”, legt Joep Fassaert van Vollenhoven Olie uit.

De tankstations liggen aan de Eisenhowerlaan in Eindhoven en de Randweg West in Bergen op Zoom. Ze werden gekocht van Ron Heijmans. “Beide locaties liggen langs drukke wegen waar veel verkeer langskomt”, vervolgt Fassaert. “Het biedt voor ons mooie kansen. We gaan direct aan de slag met het aanpakken van de shop in Eindhoven. In Bergen op Zoom is de shop onlangs nog verbouwd. Hier worden ook verse (warme) avondmaaltijden geserveerd.” Het zijn twee heel bewuste overnames, vervolgt hij. “Dit zijn mooie uitbreidingen op ons bestaande netwerk. De energietransitie is in volle gang. Op het gebied van nieuwe brandstoffen denken we dat er volop mogelijkheden liggen op deze locaties. Ook daarom zijn we er heel content mee.”

Contract met BP

In eerste instantie blijven de kleuren van BP nog op de luifel staan. “Er bestaan nog leveringscontracten voor een aantal jaar. Dat is voor ons niet verkeerd. Op deze manier kunnen we komende tijd kijken wat het beste bij ons past. We leren de klanten kennen en kunnen onze strategie daar op termijn op aanpassen.” Klanten hebben bij de twee stations ook mogelijkheden om hun auto te wassen. Er zijn wasboxen aanwezig en een roll-over.

Vollenhoven Olie is één van de grotere zelfstandige en onafhankelijke oliegroothandelaren in Nederland met 93 locaties (bemand en onbemand). Sinds 2006 is het familiebedrijf lid van de AVIA-groep, het beheert zowel bemande als onbemande AVIA-locaties. Daarnaast exploiteert het bedrijf ook AVIA Truck-stations. In maart 2015 werden bovendien vier De Meeuw-tankstations overgenomen van de familie Meeuwsen. Deze locaties zijn te vinden in Zeeland en West-Brabant.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vollenhoven Olie neemt BP-stations over in Noord-Brabant | TankPro.nl

Vollenhoven Olie neemt BP-stations over in Noord-Brabant

Vollenhoven Olie heeft twee tankstations overgenomen in Noord-Brabant. Het gaat om BP-locaties in Eindhoven en Bergen op Zoom. “Het zijn twee zeer interessante stations die op strategische locaties liggen. Zowel voor de shop als voor het aanbieden van alternatieve brandstoffen op termijn zien we hier zeer goede mogelijkheden”, legt Joep Fassaert van Vollenhoven Olie uit.

De tankstations liggen aan de Eisenhowerlaan in Eindhoven en de Randweg West in Bergen op Zoom. Ze werden gekocht van Ron Heijmans. “Beide locaties liggen langs drukke wegen waar veel verkeer langskomt”, vervolgt Fassaert. “Het biedt voor ons mooie kansen. We gaan direct aan de slag met het aanpakken van de shop in Eindhoven. In Bergen op Zoom is de shop onlangs nog verbouwd. Hier worden ook verse (warme) avondmaaltijden geserveerd.” Het zijn twee heel bewuste overnames, vervolgt hij. “Dit zijn mooie uitbreidingen op ons bestaande netwerk. De energietransitie is in volle gang. Op het gebied van nieuwe brandstoffen denken we dat er volop mogelijkheden liggen op deze locaties. Ook daarom zijn we er heel content mee.”

Contract met BP

In eerste instantie blijven de kleuren van BP nog op de luifel staan. “Er bestaan nog leveringscontracten voor een aantal jaar. Dat is voor ons niet verkeerd. Op deze manier kunnen we komende tijd kijken wat het beste bij ons past. We leren de klanten kennen en kunnen onze strategie daar op termijn op aanpassen.” Klanten hebben bij de twee stations ook mogelijkheden om hun auto te wassen. Er zijn wasboxen aanwezig en een roll-over.

Vollenhoven Olie is één van de grotere zelfstandige en onafhankelijke oliegroothandelaren in Nederland met 93 locaties (bemand en onbemand). Sinds 2006 is het familiebedrijf lid van de AVIA-groep, het beheert zowel bemande als onbemande AVIA-locaties. Daarnaast exploiteert het bedrijf ook AVIA Truck-stations. In maart 2015 werden bovendien vier De Meeuw-tankstations overgenomen van de familie Meeuwsen. Deze locaties zijn te vinden in Zeeland en West-Brabant.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.