Fieten Olie wil in 2019 doorgroeien naar 40 tankstations

Fieten Olie is sinds deze week een nieuwe tanklocatie met shop en carwash rijker. De nieuwbouwlocatie is te vinden op bedrijventerrein ‘t Lochter 3 in Nijverdal. Er zijn inmiddels 33 tankstations met de kleuren van Fieten op de luifel. Doel van het Drentse bedrijf is om uit te komen op minimaal veertig locaties voor het eind van het jaar.

Eind 2018 kreeg Fieten Olie definitief groen licht om te starten met de bouw van een tankstation met carwashfaciliteiten in de Twentse plaats. Brandstofleverancier Kuwait Petroleum tekende bezwaar aan tegen de bouw van het nieuwe station en pleitte voor een bouwstop, maar de voorzieningenrechter wees dit verzoek uiteindelijk af. “Ik kan me voorstellen dat ze misschien uit oogpunt van concurrentie niet staan te springen, maar we hebben netjes alle stappen doorlopen om hier te kunnen bouwen. Kortom, de uitspraak lijkt me niet meer dan logisch”, reageert directeur Richard Fieten.

De nieuwe locatie ligt aan de Benjamin Franklinstraat in Nijverdal. Klanten kunnen er terecht voor diesel, Euro95, AdBlue en CNG. In de shop wordt er gezorgd voor verse broodjes, koffie en een snack voor onderweg. Sinds dinsdag is ook de carwash geopend, inclusief stofzuigmogelijkheden.

Uitbreiding netwerk

De teller van het aantal Fieten Olie-tankstations staat inmiddels op 33. De meeste stations zijn te vinden in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Ook in de provincies Utrecht (Soesterberg), Gelderland (Velp) en Noord-Holland (Krommenie) heeft Fieten Olie ondertussen locaties geopend. Fieten: “De meeste van onze vestigingen zijn onbemand, we hebben vier tankstations met een shop.”

Er komen sowieso twee stations bij in Noord-Brabant – waaronder eentje in Erp – en twee in het noorden van het land, verklapt Fieten alvast. Fieten Olie is bovendien begonnen met de bouw van een locatie in Hoofddorp in Noord-Holland, de tweede in deze provincie. Het tankstation wordt gebouwd bij de kruising Spoorlaan – Nieuw Bennebroekerweg in Hoofddorp. Het tankstation krijgt tien opstelplaatsen en vier wasboxen en wordt geheel onbemand. Klanten kunnen er terecht voor diesel, Euro95, Blue One en AdBlue.

Voordeligste keten

Fieten Olie werd eerder dit jaar door de ANWB/Kampioen gekroond tot meest voordelige tankstationketen van Nederland. Net als vorig jaar bleef de aanbieder uit Hollandscheveld in de Kampioen Nationale Tanktest Sakko en Van den Belt voor. De Kampioen nam de benzine- en dieselprijzen van 3.837 tankstations tussen 1 oktober en 20 november onder de loep.

Wil je een goede boterham kunnen verdienen met het verkopen van brandstof, dan is het exploiteren van een onbemand tankstation volgens Fieten de beste optie: “Althans op de meeste locaties die wij uitbaten. Een winkel kan lucratief zijn, maar in dat geval moet de plek zich daar wel voor lenen. Het is van belang om langs een drukke weg te zitten. Bovendien geloof ik in ons geval vooral in een shop in combinatie met wasfaciliteiten. Dat maakt het interessant.”

Benieuwd naar het verhaal achter Fieten Olie? In TankPro Magazine nummer 1 2019 vind je een uitgebreid interview met directeur Richard Fieten. Het blad ligt op dinsdag 26 februari in de brievenbus. Ook interesse in TankPro Magazine? Sluit dan direct een abonnement af.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.