Bertho Eckhardt blijft algemeen voorzitter van BOVAG

Bertho Eckhardt is herbenoemd als algemeen voorzitter van BOVAG. Nadat het verenigingsbestuur hem recentelijk had voorgedragen, benoemde de ledenraad hem vorige week unaniem voor zijn derde termijn. Zijn derde en laatste termijn gaat in op 1 januari 2020 en bedraagt conform de statuten nog maximaal twee jaar.

Eckhardt (60) trad op 1 januari 2013 aan als algemeen voorzitter van BOVAG. Hij heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in het merk BOVAG en in ledenprogramma’s. Deze programma’s zijn bedoeld om hen te ondersteunen in digitale marketing en toekomstbestendig ondernemerschap. De banden met Bovemij zijn aangehaald en de samenwerking geïntensiveerd. Uit die samenwerking is ViaBOVAG.nl gekomen, het online occasionplatform voor en door BOVAG-leden.

Speerpunten

De algemeen voorzitter richt zich de komende jaren op drie speerpunten: “Ten eerste wil ik me inzetten voor goede samenwerking in de mobiliteitsbranche met álle partijen. Want ik weet zeker dat alleen een integrale aanpak van de uitdagingen op mobiliteitsgebied ons verder brengt. En die uitdagingen zijn fors. We hebben de stevige klimaatdoelstellingen, de toenemende congestie, de luchtkwaliteit in steden, de brandstoftransitie, maar zeker ook de betaalbaarheid van mobiliteit en de veranderende wensen en behoeftes van consumenten.”

Moderniseren

Het tweede en derde speerpunt bestaan uit een moderniseringsslag en het versterken van de brancheverenigingen: “Daarnaast wil ik samen met BOVAG-leden aan de slag om de arbeidsvoorwaarden in de sector te moderniseren. Het is belangrijk dat die met de tijd meegaan en passen bij de veranderende tijdgeest, waarbij het belang van werkgevers en werknemers gedeeld is. We moeten zorgen dat onze branche aantrekkelijk blijft om in te werken. Ten derde wil ik de vereniging BOVAG – samen met de BOVAG-bestuursorganisatie en de werkorganisatie – klaarstomen voor de toekomst. De mobiliteitsretail verandert in rap tempo en daar hoort een slagvaardige en ondernemende branchevereniging bij. Daar gaan we in Bunnik werk van maken, komende tijd.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.