Pakketautomaat PostNL bij tankstation De Haan in Zaandijk

Klanten van het tankstation van De Haan aan de Fortuinweg in Zaandijk kunnen sinds deze week gebruikmaken van een pakket- en briefautomaat van PostNL. Bij deze automaat is het mogelijk om pakketten te ontvangen of versturen. Eerder ging PostNL al een samenwerking aan met EG Group voor het plaatsen van de automaten.

Voor De Haan is de pakket- en briefautomaat in Zaandijk een mooie aanvulling op een nieuw concept, vertelt Arnold-Willem de Haan, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de shop. “Als tankstationbedrijf proberen we een goede inschatting te maken van de lokale behoefte van onze klanten. Onze locatie in Zaandijk hebben we afgelopen september grondig verbouwd en aangevuld met een nieuw concept: Tony’s Coffee & More. Dit concept draait om koffie en services. We zijn ervan overtuigd dat een pakket- en briefautomaat hier erg goed bij past en zien ook zeker mogelijkheden op meer locaties.”

De automaat bestaat uit een brievenbus met twee openingen en meerdere pakketkluizen en is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen, op een door de consument zelfgekozen moment. PostNL startte de proef met de pakket- en briefautomaat eind 2016 met vijftien automaten in Almere. PostNL blijft zijn netwerk uitbreiden op basis van de wensen van zakelijke klanten en consumenten. Daar horen ook deze automaten bij, laat het bedrijf weten. Inmiddels staan er 66 pakket- en briefautomaten in Nederland, inclusief de automaat in Zaandijk.

“Consumenten winkelen steeds meer online. Ze ontvangen en versturen steeds meer pakketten, en willen dat doen waar en wanneer het hun goed uitkomt. Als je elke dag dit tankstation passeert, dan kun je je pakket ophalen op weg naar je werk of onderweg naar huis. En hoef je niet in de rij te staan bij een postkantoor of pakketpunt. De locatie bij het tankstation is ook ideaal voor alle bewoners van de omliggende woonwijken”, aldus Jean-Luc Otten, Business Development Manager bij PostNL.

Vijf SPAR Express-winkels bij Texaco-tankstations hebben hun dienstverlening eind vorig jaar uitgebreid met een pakket- en briefautomaat van PostNL. Een van de vijf tankstations bevindt zich langs de snelweg A15 bij Hardinxveld-Giessendam. Het gaat verder om SPAR Express-locaties in Den Haag, Tilburg, Geertruidenberg en Almere.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.