Overeenstemming over fusie upstream energiebedrijven ONE en Dyas

Vrij voor commercieel gebruik Geen attributie noodzakelijk / afkomstig van Pixabay

Het Nederlandse olie- en gasbedrijf Oranje-Nassau Energie heeft overeenstemming bereikt met SHV Holdings (SHV) over de fusie van de upstream energiebedrijven Oranje-Nassau Energie (ONE) en Dyas. De nieuwe combinatie krijgt de naam ONE-Dyas.

ONE-Dyas, met een gecombineerde gas- en olieproductie van zo’n 35.000 vaten per dag, wordt een prominente speler met de focus op de Noordzee. De Raad van Bestuur van ONE-Dyas gaat bestaan uit CEO Robert Baurdoux (huidige CEO van Dyas), Executive Director Alexander Berger (huidige CEO van ONE) en CFO Chris de Ruyter van Steveninck (huidige CFO van ONE).

“Ik kijk echt uit naar het samenbrengen van deze twee bijzondere teams en te bouwen aan de volgende fase in onze gezamenlijke geschiedenis en prestaties. Dit nieuwe bedrijf heeft veel potentie om verder te groeien en aanspraak te maken op een prominente positie in de energiesector”, aldus Baurdoux.

Bijdrage energietransitie

“Ik ben zeer verheugd over de samenvoeging van de kwalitatief hoogwaardige portfolio’s van ONE en Dyas en het bijeenbrengen van de deskundige teams van beide bedrijven.”, reageert Berger. “Ik ben ook enthousiast over het groeipotentieel en geloof dat we met de kennis en toewijding van onze mensen kunnen bijdragen aan de lokale energiebehoefte als onderdeel van de energietransitie.”

ONE betrad in 1967 de olie- en gasindustrie op uitnodiging van een groep Amerikaanse en Britse oliemaatschappijen. Ze werden uitgenodigd om deel te nemen aan de eerste ronde van gebiedslicentiëring op het Nederlandse Continentaal Plat. Sinds ze de olie- en gasmarkt betraden, is ONE geleidelijk uitgegroeid tot een internationaal georiënteerde actieve investeerder in de upstreamsector.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.