Foto: Tank & Rast

Betalen met Apple Pay mogelijk bij groot aantal Duitse tankstations

Foto: Tank & Rast

Klanten van de tankstations van Tank & Rast en HEM kunnen sinds kort betalen met Apple Pay. Tamoil heeft de betaalmethode ingevoerd op alle HEM-tankstations, zo’n vierhonderd in totaal. Ook bij de ruim 350 Tank & Rast-locaties langs de Duitse snelweg is het voortaan mogelijk om te betalen met de iPhone. Het is nog niet bekend wanneer er ook in Nederland op deze manier afgerekend kan worden.

Apple Pay is een mobiele betalingsdienst die ontworpen is door het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple. Gebruikers kunnen betalen met hun iPhone of iPad, die gekoppeld is aan een betaalkaart. Er is geen specifieke betaalautomaat nodig, betalen kan bij de bestaande betaalterminals. Bij toestellen van Apple die zijn uitgerust met de Touch ID-functionaliteit, vinden betalingen met een vingerafdruk plaats. iPhones die deze functie niet hebben, gebruiken gezichtsherkenning (Face ID).

Digitalisering

“Om bezoekers van tankstations en verzorgingsplaatsen een hoge mate van comfort en klanttevredenheid te bieden, ontwikkelen we ons aanbod aan diensten continu, ook op het gebied van betaalsystemen”, aldus Karl-H Rolfes, CEO van Tank & Rast. “Deze stap onderstreept onze innovatiekracht en laat zien hoe we ons bijtijds op de behoeften van de klant in deze fase van digitalisering instellen.”

In Duitsland wordt er relatief nog veel met contant geld betaald, pinnen is veel minder gangbaar dan in Nederland. De invoering van Apple Pay is dan ook een belangrijke mijlpaal. Het betalen bij de tankstations kan zowel in de shop, de restaurants, bij de koffieautomaten als bij de Serways Hotels van Tank & Rast. De betaalmethode is volgens de tankstation-ondernemingen snel, comfortabel en veilig.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

1 reactie op “Betalen met Apple Pay mogelijk bij groot aantal Duitse tankstations”

Helmer Zandbergen|29.12.18|19:41

Eh….je kunt in Nederland zowat OVERAL al met Apple Pay betalen. Voor zover ik het weet (ervaring dat het niet werkt) kan het alleen bij Total niet. Bij de meeste Shell, BP en ESSO stations kun je gewoon met Apple Pay betalen. Eigenlijk kan het op 99% van de locaties waar je ook contactloos kunt afrekenen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Betalen met Apple Pay mogelijk bij groot aantal Duitse tankstations | TankPro.nl
Foto: Tank & Rast

Betalen met Apple Pay mogelijk bij groot aantal Duitse tankstations

Foto: Tank & Rast

Klanten van de tankstations van Tank & Rast en HEM kunnen sinds kort betalen met Apple Pay. Tamoil heeft de betaalmethode ingevoerd op alle HEM-tankstations, zo’n vierhonderd in totaal. Ook bij de ruim 350 Tank & Rast-locaties langs de Duitse snelweg is het voortaan mogelijk om te betalen met de iPhone. Het is nog niet bekend wanneer er ook in Nederland op deze manier afgerekend kan worden.

Apple Pay is een mobiele betalingsdienst die ontworpen is door het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple. Gebruikers kunnen betalen met hun iPhone of iPad, die gekoppeld is aan een betaalkaart. Er is geen specifieke betaalautomaat nodig, betalen kan bij de bestaande betaalterminals. Bij toestellen van Apple die zijn uitgerust met de Touch ID-functionaliteit, vinden betalingen met een vingerafdruk plaats. iPhones die deze functie niet hebben, gebruiken gezichtsherkenning (Face ID).

Digitalisering

“Om bezoekers van tankstations en verzorgingsplaatsen een hoge mate van comfort en klanttevredenheid te bieden, ontwikkelen we ons aanbod aan diensten continu, ook op het gebied van betaalsystemen”, aldus Karl-H Rolfes, CEO van Tank & Rast. “Deze stap onderstreept onze innovatiekracht en laat zien hoe we ons bijtijds op de behoeften van de klant in deze fase van digitalisering instellen.”

In Duitsland wordt er relatief nog veel met contant geld betaald, pinnen is veel minder gangbaar dan in Nederland. De invoering van Apple Pay is dan ook een belangrijke mijlpaal. Het betalen bij de tankstations kan zowel in de shop, de restaurants, bij de koffieautomaten als bij de Serways Hotels van Tank & Rast. De betaalmethode is volgens de tankstation-ondernemingen snel, comfortabel en veilig.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

1 reactie op “Betalen met Apple Pay mogelijk bij groot aantal Duitse tankstations”

Helmer Zandbergen|29.12.18|19:41

Eh….je kunt in Nederland zowat OVERAL al met Apple Pay betalen. Voor zover ik het weet (ervaring dat het niet werkt) kan het alleen bij Total niet. Bij de meeste Shell, BP en ESSO stations kun je gewoon met Apple Pay betalen. Eigenlijk kan het op 99% van de locaties waar je ook contactloos kunt afrekenen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.