Tankstation Leus heeft primeur met nieuwe SPINpos iPad kassa

Het afrekenen van brandstof en shopartikelen kan sinds kort bij Tankstation Leus aan de Baniersweg in Almelo met een iPad kassa. In januari volgt een tweede locatie van tankstation- en carwash-ondernemer Rob Leus. Het gaat om Leus Motel aan de Aalderinksingel in de Twentse stad. Bij het tankstation zijn twee iPads geïnstalleerd, een display voor de klant en een scherm voor het personeel.

De SPINpos iPad kassa bestaat al een aantal jaar, maar de nieuwe versie vergroot de mogelijkheden voor de ondernemer aanzienlijk. Tot voor kort konden alleen transacties in de tankshop en wasstraat met de kassa afgerekend worden, sinds kort zijn daar brandstoftransacties aan toegevoegd. De vernieuwde versie werd voor het eerst gepresenteerd op de Tankstation Vakbeurs. “Het eenvoudig te installeren kassasysteem is geschikt voor zowel kleine als grote tankstations”, vertelt Jordy Loos van Extendas.

Met deze oplossing van het Twentse bedrijf hebben tankstations nu voor het eerst toegang tot een alternatief voor hun kassasysteem. “Dat is een revolutie binnen de branche”, meent Loos. Extendas heeft de techniek rondom de iPad kassa zo ingericht, dat deze onafhankelijk is van verschillende merken van forecourt-systemen. “Deze kassa is een toekomstbestendige oplossing om alle typen brandstof af te handelen” vertelt Loos.

Koppeling met verschillende partijen

Wat zijn de overwegingen van Rob Leus geweest om over te stappen? “Vooral vanwege de mogelijkheden van de kassa om te koppelen met verschillende partijen. Bovendien is het mogelijk om in de nabije toekomst een geïntegreerd loyalty programma aan te kunnen bieden.” De samenwerking met Extendas schept bovendien vertrouwen. De kassa bevalt zo goed, dat binnenkort een tweede locatie overstapt. “Het is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Dat is tijdens de implementatie weer eens bevestigd”, aldus Leus.

Leus heeft in totaal drie tankstations in Almelo en carwash-locaties in Almelo en Zutphen. Vorig jaar zomer nam hij Carwashbedrijf De Revelhorst over. Daarnaast heeft het bedrijf een bakery bij Leus Twentepoort aan de H.R. Holstlaan. Klanten kunnen hun bestelling ook laten bezorgen.

Lagere kosten

Extendas wil met de nieuwe oplossing inspelen op de opkomst van technologische ontwikkelingen en alternatieve brandstoffen, die elkaar steeds sneller opvolgen. Volgens Loos zijn de kosten voor het systeem beduidend lager dan voor een regulier kassasysteem, omdat het systeem ‘asset-light’ is. Verder levert Extendas de nieuwe kassa volgens het SaaS- (Software as a Service) en indien gewenst het HaaS-model (Hardware as a Service). “Kortom, je betaalt een vast bedrag per maand voor zowel de software als voor service en support van de kassa. Je hebt dus nooit meer last van vervelende verrassingen achteraf.”

Met betrekking tot de installatie, de service en de support is Extendas een samenwerking aangegaan met Mokobouw”, aldus Loos. “Mokobouw is een begrip in de energiebranche met vestigingen in Heerenveen en Bergschenhoek en een landelijk dekkend installatie- en servicenetwerk.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankstation Leus heeft primeur met nieuwe SPINpos iPad kassa | TankPro.nl

Tankstation Leus heeft primeur met nieuwe SPINpos iPad kassa

Het afrekenen van brandstof en shopartikelen kan sinds kort bij Tankstation Leus aan de Baniersweg in Almelo met een iPad kassa. In januari volgt een tweede locatie van tankstation- en carwash-ondernemer Rob Leus. Het gaat om Leus Motel aan de Aalderinksingel in de Twentse stad. Bij het tankstation zijn twee iPads geïnstalleerd, een display voor de klant en een scherm voor het personeel.

De SPINpos iPad kassa bestaat al een aantal jaar, maar de nieuwe versie vergroot de mogelijkheden voor de ondernemer aanzienlijk. Tot voor kort konden alleen transacties in de tankshop en wasstraat met de kassa afgerekend worden, sinds kort zijn daar brandstoftransacties aan toegevoegd. De vernieuwde versie werd voor het eerst gepresenteerd op de Tankstation Vakbeurs. “Het eenvoudig te installeren kassasysteem is geschikt voor zowel kleine als grote tankstations”, vertelt Jordy Loos van Extendas.

Met deze oplossing van het Twentse bedrijf hebben tankstations nu voor het eerst toegang tot een alternatief voor hun kassasysteem. “Dat is een revolutie binnen de branche”, meent Loos. Extendas heeft de techniek rondom de iPad kassa zo ingericht, dat deze onafhankelijk is van verschillende merken van forecourt-systemen. “Deze kassa is een toekomstbestendige oplossing om alle typen brandstof af te handelen” vertelt Loos.

Koppeling met verschillende partijen

Wat zijn de overwegingen van Rob Leus geweest om over te stappen? “Vooral vanwege de mogelijkheden van de kassa om te koppelen met verschillende partijen. Bovendien is het mogelijk om in de nabije toekomst een geïntegreerd loyalty programma aan te kunnen bieden.” De samenwerking met Extendas schept bovendien vertrouwen. De kassa bevalt zo goed, dat binnenkort een tweede locatie overstapt. “Het is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Dat is tijdens de implementatie weer eens bevestigd”, aldus Leus.

Leus heeft in totaal drie tankstations in Almelo en carwash-locaties in Almelo en Zutphen. Vorig jaar zomer nam hij Carwashbedrijf De Revelhorst over. Daarnaast heeft het bedrijf een bakery bij Leus Twentepoort aan de H.R. Holstlaan. Klanten kunnen hun bestelling ook laten bezorgen.

Lagere kosten

Extendas wil met de nieuwe oplossing inspelen op de opkomst van technologische ontwikkelingen en alternatieve brandstoffen, die elkaar steeds sneller opvolgen. Volgens Loos zijn de kosten voor het systeem beduidend lager dan voor een regulier kassasysteem, omdat het systeem ‘asset-light’ is. Verder levert Extendas de nieuwe kassa volgens het SaaS- (Software as a Service) en indien gewenst het HaaS-model (Hardware as a Service). “Kortom, je betaalt een vast bedrag per maand voor zowel de software als voor service en support van de kassa. Je hebt dus nooit meer last van vervelende verrassingen achteraf.”

Met betrekking tot de installatie, de service en de support is Extendas een samenwerking aangegaan met Mokobouw”, aldus Loos. “Mokobouw is een begrip in de energiebranche met vestigingen in Heerenveen en Bergschenhoek en een landelijk dekkend installatie- en servicenetwerk.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.