Aral doet onderzoek naar tankstation van de toekomst

De wereld verandert en tankstations en carwashes moeten daar volgens Aral in meegaan. Dit zijn slechts enkele conclusies uit de studie ‘Petrol Station of the Future’ van de grote Duitse olie- en tankstationfirma. Verwacht wordt dat in 2040 circa 24 procent meer gereisd wordt dan in 2010 het geval was. De vraag naar zelfrijdende en elektrische auto’s stijgt en klanten verwachten meer van een bezoek aan de tankshop en wasstraat. Ondernemers moeten hierop inspelen.

Het onderzoek brengt onder meer naar voren dat hybride voertuigen aan populariteit winnen. In dit segment zullen benzine- en dieselgedreven hybrides circa 68 procent van het wagenpark uitmaken. Ook plug-in hybrids worden geliefder en zullen naar verwachting 28 procent meer verkocht worden. De resterende 13 procent van alle voertuigen zal bestaan uit elektrisch aangedreven vervoersmiddelen.

Veranderende klantwens

Alle veranderingen hebben grote invloed op tankstationhouders. De drie pijlers in de vorm van brandstofvoorziening, shop en carwash blijven bestaan, maar moeten wel aangepast worden aan de veranderende klantwensen. “Het tankstation speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van de toekomst. Met de toepassing van nieuwe functies kan het een uitvalsbasis in ons dagelijks leven worden”, stelt onderzoeker Prof. med. Lenz.

Op het gebied van brandstof zullen tankstations gedeeltelijk plaats moeten maken voor oplaadpunten. Het groeiende aandeel elektrische auto’s is daar verantwoordelijk voor. Op het vlak van tankshops zullen er ook zaken veranderd worden. Het thuisbezorgen van goederen bijvoorbeeld is een extra service waarmee tankstationhouders zich kunnen profileren. Ook het integreren van koffiecorners en restaurants in tankshops is een aandachtspunt. De klant verwacht meer dan een voorverpakt broodje bij het tankstation van de toekomst.

Rol van het tankstation

Het onderzoek schetst een toekomstvoorspelling van 2040 in Duitsland en de veranderingen waar de tankwereld en carwashes voor staan. De studie maakt duidelijk wat er verwacht wordt van het tankstation van de toekomst. Ondanks de vergrijzing komt in het onderzoek naar voren dat in 2040 meer gereden wordt. Naar verwachting zullen Duitsers 900 miljard kilometer afleggen in 2040. Dat is bijna een kwart meer dan het aantal afgelegde kilometers in 2010.

In 2040 verdubbelen commerciële voertuigen hun afgelegde afstand – ook in de grote steden. Deze stijging komt voort uit de groeiende vraag naar e-commerce business en het daarbij behorende vrachtverkeer.  “Zolang mensen bewegen, zal het tankstation altijd een belangrijke rol spelen. De klantbehoefte is de drijvende kracht achter onze bedrijfsvoering”, besluit Chief Executive Officer Patrick Wendeler van Aral.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aral doet onderzoek naar tankstation van de toekomst | TankPro.nl

Aral doet onderzoek naar tankstation van de toekomst

De wereld verandert en tankstations en carwashes moeten daar volgens Aral in meegaan. Dit zijn slechts enkele conclusies uit de studie ‘Petrol Station of the Future’ van de grote Duitse olie- en tankstationfirma. Verwacht wordt dat in 2040 circa 24 procent meer gereisd wordt dan in 2010 het geval was. De vraag naar zelfrijdende en elektrische auto’s stijgt en klanten verwachten meer van een bezoek aan de tankshop en wasstraat. Ondernemers moeten hierop inspelen.

Het onderzoek brengt onder meer naar voren dat hybride voertuigen aan populariteit winnen. In dit segment zullen benzine- en dieselgedreven hybrides circa 68 procent van het wagenpark uitmaken. Ook plug-in hybrids worden geliefder en zullen naar verwachting 28 procent meer verkocht worden. De resterende 13 procent van alle voertuigen zal bestaan uit elektrisch aangedreven vervoersmiddelen.

Veranderende klantwens

Alle veranderingen hebben grote invloed op tankstationhouders. De drie pijlers in de vorm van brandstofvoorziening, shop en carwash blijven bestaan, maar moeten wel aangepast worden aan de veranderende klantwensen. “Het tankstation speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van de toekomst. Met de toepassing van nieuwe functies kan het een uitvalsbasis in ons dagelijks leven worden”, stelt onderzoeker Prof. med. Lenz.

Op het gebied van brandstof zullen tankstations gedeeltelijk plaats moeten maken voor oplaadpunten. Het groeiende aandeel elektrische auto’s is daar verantwoordelijk voor. Op het vlak van tankshops zullen er ook zaken veranderd worden. Het thuisbezorgen van goederen bijvoorbeeld is een extra service waarmee tankstationhouders zich kunnen profileren. Ook het integreren van koffiecorners en restaurants in tankshops is een aandachtspunt. De klant verwacht meer dan een voorverpakt broodje bij het tankstation van de toekomst.

Rol van het tankstation

Het onderzoek schetst een toekomstvoorspelling van 2040 in Duitsland en de veranderingen waar de tankwereld en carwashes voor staan. De studie maakt duidelijk wat er verwacht wordt van het tankstation van de toekomst. Ondanks de vergrijzing komt in het onderzoek naar voren dat in 2040 meer gereden wordt. Naar verwachting zullen Duitsers 900 miljard kilometer afleggen in 2040. Dat is bijna een kwart meer dan het aantal afgelegde kilometers in 2010.

In 2040 verdubbelen commerciële voertuigen hun afgelegde afstand – ook in de grote steden. Deze stijging komt voort uit de groeiende vraag naar e-commerce business en het daarbij behorende vrachtverkeer.  “Zolang mensen bewegen, zal het tankstation altijd een belangrijke rol spelen. De klantbehoefte is de drijvende kracht achter onze bedrijfsvoering”, besluit Chief Executive Officer Patrick Wendeler van Aral.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.