Sakko Cultuurprijs krijgt een nieuwe naam

De Sakko Cultuurprijs gaat voortaan door het leven als de Tamoil Cultuurprijs voor Kunsten en Letteren. Tamoil Nederland is sinds 2005 sponsor van dit culturele initiatief en verbindt nu ook haar eigen merknaam hieraan. Bij de overname van Sakko door Tamoil in 2005 werd de prijs in ere gehouden.

“Eigenlijk is het niet meer dan logisch dat Tamoil en deze cultuurprijs nu in een adem genoemd worden”, vindt Ronald Kempen, directeur van Tamoil Nederland. “Natuurlijk kent iedereen ons van de tankstations in Bergen op Zoom en omstreken. We willen echter een stap verder gaan en uitstralen dat we trots zijn om onderdeel te zijn van de culturele samenleving in de regio.” Cultuurprijs juryvoorzitter, Wim Vermeulen voegt toe: “Feitelijk verandert er voor ons niets. We werken inmiddels al 13 jaar prettig samen met Tamoil.“

Prijs in ere gehouden

In 1981 schonk Sakko de gouden zeeridder windvaan voor de toren van het Markiezenhof in Bergen op Zoom bij het bereiken van het hoogste punt van de restauratie daarvan. Tegelijkertijd werd de Cultuurprijs voor Kunsten Letteren ingesteld en werd de basis gelegd voor een belangrijke culturele impuls. Een replica van deze windvaan is, naast een oorkonde en een financiële impuls, de prijs die elk jaar wordt overhandigd aan de prijswinnaar. Tamoil heeft bij de overname van Sakko in 2005 de prijs in ere gehouden.

In 2005 verkocht Sakko het gehele retailnetwerk van in totaal negentig tankstations aan Tamoil. De locaties hadden Shell en AVIA op de luifel staan. In 2011 besloot Sakko te werken aan het opbouwen van een nieuw netwerk van bemande en onbemande stations. Doel is om binnenkort de vijftigste locatie te openen. Tamoil wil dit jaar doorgroeien naar minimaal 180 tankstations.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Sakko Cultuurprijs krijgt een nieuwe naam | TankPro.nl

Sakko Cultuurprijs krijgt een nieuwe naam

De Sakko Cultuurprijs gaat voortaan door het leven als de Tamoil Cultuurprijs voor Kunsten en Letteren. Tamoil Nederland is sinds 2005 sponsor van dit culturele initiatief en verbindt nu ook haar eigen merknaam hieraan. Bij de overname van Sakko door Tamoil in 2005 werd de prijs in ere gehouden.

“Eigenlijk is het niet meer dan logisch dat Tamoil en deze cultuurprijs nu in een adem genoemd worden”, vindt Ronald Kempen, directeur van Tamoil Nederland. “Natuurlijk kent iedereen ons van de tankstations in Bergen op Zoom en omstreken. We willen echter een stap verder gaan en uitstralen dat we trots zijn om onderdeel te zijn van de culturele samenleving in de regio.” Cultuurprijs juryvoorzitter, Wim Vermeulen voegt toe: “Feitelijk verandert er voor ons niets. We werken inmiddels al 13 jaar prettig samen met Tamoil.“

Prijs in ere gehouden

In 1981 schonk Sakko de gouden zeeridder windvaan voor de toren van het Markiezenhof in Bergen op Zoom bij het bereiken van het hoogste punt van de restauratie daarvan. Tegelijkertijd werd de Cultuurprijs voor Kunsten Letteren ingesteld en werd de basis gelegd voor een belangrijke culturele impuls. Een replica van deze windvaan is, naast een oorkonde en een financiële impuls, de prijs die elk jaar wordt overhandigd aan de prijswinnaar. Tamoil heeft bij de overname van Sakko in 2005 de prijs in ere gehouden.

In 2005 verkocht Sakko het gehele retailnetwerk van in totaal negentig tankstations aan Tamoil. De locaties hadden Shell en AVIA op de luifel staan. In 2011 besloot Sakko te werken aan het opbouwen van een nieuw netwerk van bemande en onbemande stations. Doel is om binnenkort de vijftigste locatie te openen. Tamoil wil dit jaar doorgroeien naar minimaal 180 tankstations.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.