De multi-brand strategie van EG Group

Gemaakt door Tom van Gurp

EG Group zal zoals eerder vermeld het grote merendeel van haar locaties omkleuren naar Esso of Esso Express en blijft daarnaast ook het Texaco-merk actief voeren en ondersteunen. Zo zijn er zowel Esso- als Texaco-locaties te vinden in het netwerk van EG Group en blijft het bedrijf erkend distributeur van Texaco-smeermiddelproducten voor haar B2B-klanten.

EG Group heeft in Nederland een kleine zeshonderd locaties onder de merken Texaco, Firezone en Esso. Dat is inclusief de 97 Esso-locaties die eerder dit jaar van NRGValue werden overgenomen. Het zijn zeer dynamische tijden bij EG Group. Het bedrijf van de broers Mohsin en Zuber Issa en TDR Capital liet afgelopen jaar flink van zich horen, niet alleen over de grens maar ook in Nederland en België. Eind vorig jaar werd bekend dat 130 Texaco-locaties een Spar Express in hun shop krijgen.

Shop en food

EG Group valt vooral ook op door de samenwerking met bekende partijen voor het shopgedeelte. In België is een samenwerking met louis delhaize en in Engeland en Nederland met Spar. Verder worden de handen ineengeslagen met onder meer Starbucks, Carrefour, Subway, Burger King, Greggs, Pomme de Pain en Délifrance. Het is afhankelijk per land welke partners terug te vinden zijn.

EG Group maakte eerder deze week bekend dat het als exposant van de partij is tijdens de Tankstation Vakbeurs. De tweedaagse beurs staat dit jaar in de agenda op woensdag 21 en donderdag 22 november in Expo Houten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

1 reactie op “De multi-brand strategie van EG Group”

Sam Sam|19.12.18|05:09

Hebben ze bij die beurs ook verteld dat ze de bonus regeling en het kerstpakket voor het winkelpersoneel weg bezuinigd hebben. Of spelen ze graag alleen maar mooi weer?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.