EG Group breidt verder uit in de VS, overname van 225 locaties

EG Group heeft opnieuw een grote overname gedaan in de Verenigde Staten. Het Britse bedrijf heeft 225 tankstations met Minit Mart-shops overgenomen. Daarmee komt het totaal aantal locaties van EG Group in de VS uit op ongeveer duizend tankstations. De deal moet nog wel worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

De Britten, die in de Benelux tankstations exploiteren onder de merken Texaco, Firezone en Esso, zijn tot een deal gekomen met TravelCenters of America LL. EG Group legt zo’n 300 miljoen dollar (260 miljoen euro) neer voor de locaties. Minit Mart is actief in negen staten in de VS en telt ongeveer 2500 medewerkers.

Eerder dit jaar nam EG Group al 762 Amerikaanse tanklocaties inclusief shops over van Kroger Co. Het ging daarbij om stations die onder de merknamen Turkey Hill, Loaf ‘N Jug, Kwik Shop, Tom Thumb and Quik Stop worden geëxploiteerd.

Overnames en omkleuringen

EG Group timmert op dit moment flink aan de weg en breidt het aantal tankstations in rap tempo uit. Begin dit jaar werden 97 tankstations in Nederland overgenomen van NRGValue. Het totaal aantal eigen tankstations in Nederland kwam daarmee uit op 595. Het bedrijf is verder onder meer actief in Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Luxemburg en Italië. In de Benelux worden de tankstations die EG Group zelf exploiteert onder de merken Texaco en Firezone, omgekleurd naar Esso.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.