Vakbeurs Tankstelle & Mittelstand verruilt Münster voor Essen

De Duitse beurs voor tankstation- en carwash-ondernemers Tankstelle & Mittelstand verruilt de beurslocatie in Münster na negen edities voor het Duitse Essen. Voor de twintigste editie in 2021 kiest de beursorganisatie een nieuwe locatie. De beurs wordt ook door veel Nederlandse ondernemers en andere geïnteresseerden uit de branche bezocht.

Volgens het management van de organisatie (EFT) was het geen gemakkelijke beslissing om het evenement naar een andere locatie te verplaatsen. Toch was het volgens het Duitse vakblad Sprit-plus noodzakelijk aangezien de branche groeit en de verschillende thema’s steeds diverser worden. Nieuwe brandstoffen en digitalisering zorgen voor een breed spectrum aan onderwerpen waar exposanten op in kunnen spelen. Daardoor moet het groter en is er uiteindelijk voor de nieuwe locatie in Essen gekozen.

Grotere locatie

De locatie in Münster was volgens de organisatie fijn vanwege de familiale uitstraling van de hal. Toch is het vanwege de groei niet meer mogelijk om de beurs daar te laten plaatsvinden. Het evenement heeft meer ruimte nodig en die is er in Münster niet. Op de huidige locatie is er zo’n 16.000 vierkante meter beursoppervlakte, de vloer in Essen is echter een heel stuk groter.

Een ander pluspunt van de nieuwe locatie is de logistieke verbinding. Vanaf de luchthaven van Düsseldorf is het slechts 20 minuten per auto naar de nieuwe evenementenhal. Ook met het openbaar vervoer is de locatie volgens EFT prima te bereiken. Er is een speciaal treinstation en via een overdekte roltrap kunnen mensen zelfs als het regent, de hal droog bereiken.

Beurs

De beurs wordt sinds 1983 om de twee jaar gehouden in samenwerking met het federale verband van vrije tankstations (BFT). Na de eerste editie in 1983, die werd gehouden als kleine ‘in-house-tentoonstelling’ op het bedrijventerrein van MTV Förster in Haunau, groeide de beurs gestaag uit tot grote beurs. In 2003 werd de eerste editie gehouden in Münster. De negentiende editie vindt plaats op 8 en 9 mei 2019, voor de laatste keer dus in Münster.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vakbeurs Tankstelle & Mittelstand verruilt Münster voor Essen | TankPro.nl