OK-tankstation en groot foodcourt langs A28 bij Amersfoort

Op bedrijventerrein De Wieken langs de A28 bij Amersfoort komt een nieuw tankstation van OK Olie. Naast de bekende fossiele brandstoffen kunnen klanten ook aankloppen voor een duurzame dieselvariant. Het station krijgt bovendien een laadpunt voor elektrische auto’s. Naast het nieuwe tankstation komt een groot foodcourt, met restaurants van McDonald’s, Kentucky Fried Chicken, Shabu Shabu en Subway.

Het college van burgemeester en wethouders heeft groen licht gegeven voor de verkoop van de grond. Ook de omgevingsvergunning voor het foodcourt is inmiddels verleend. Met de komst van de fastfoodrestaurants en het brandstofverkooppunt is de ontwikkeling van het entreegebied van het bedrijventerrein compleet. Het is de bedoeling dat het tankstation nog voor het eind van dit jaar in gebruik wordt genomen.

Gunstige locatie

Aan de zuidoostkant van Amersfoort zijn er volgens de gemeente nog weinig brandstofverkooppunten, terwijl de vraag naar brandstof er aanzienlijk is. Het terrein ligt op een gunstige locatie, langs de A28 en vlakbij de A1. De betrokken wethouders laten weten blij te zijn met de plannen voor dit project. “Met dit besluit ontstaat er in De Wieken-Vinkenhoef een fraai entreegebied met toegevoegde waarde voor de stad”, aldus de wethouders. Het foodcourt wordt ontwikkeld door Reggestede Ontwikkeling.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.