Foto: GinoPress B.V.

Total verstevigt daken tankstations na instorten luifel in Zeeland

Het dak van het Total-tankstation Selnisse in het Zeeuwse ‘s-Heer Arendskerke is ingestort door een combinatie van ouderdom, vocht en een te zwakke lijmlaag. Dat blijkt uit onderzoek dat de oliemaatschappij heeft laten uitvoeren. Een nieuw stalen dak moet problemen in de toekomst voorkomen. Ook drie andere locaties van Total, in Dordrecht, Nieuwe Pekela en Meppel, worden onder handen genomen.

Aan Omroep Zeeland heeft een woordvoerder van Total laten weten dat de lijmverbinding niet de verwachte sterkte had. Ook vocht en ouderdom speelden een rol bij het incident. De luifel van de locatie in Zeeland stond er volgens Total al toen de maatschappij het tankstation 15 jaar geleden overnam. Tijdens controles werden door de jaren heen geen problemen gesignaleerd.

Total liet de afgelopen tijd vergelijkbare tankstations onderzoeken. Uit voorzorg krijgen ook drie andere tanklocaties komende tijd een stalen dak. In de tussentijd zijn de tankstations preventief ondersteund. Of ook tankstations van andere maatschappijen kampen met dit probleem, is niet bekend.

Het dak van het Total-tankstation, dat langs de A58 tussen Goes en Middelburg ligt, stortte op dinsdagnacht 3 april rond 02.00 uur in. Er was op het moment dat het gebeurde niemand aanwezig bij het station.

(Foto: GinoPress B.V.)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.