Peut-onderneemster Caroline Koks slaat andere weg in

Het Peut-tankstation aan de Minister van Houtenlaan in Velsen-Zuid gaat voortaan door het leven als Total-locatie. Caroline Koks, de huidige eigenaar, heeft besloten om zich te focussen op werkzaamheden buiten de sector. Daarom heeft ze haar tankstation verkocht. Op 3 juli 2015 opende de locatie zijn deuren in de kleuren van Peut. Het was het zevende station dat voor het Peut-merk koos.

De onderneemster maakte haar keuze destijds omdat de marges bij haar toenmalige brandstofleverancier onvoldoende waren om de concurrentie met veel – vaak onbemande – locaties in de buurt te kunnen aangaan. Ze sloot zich aan bij inkoopcoöperatie De Vrije Pomp (DVP) en kocht daardoor gezamenlijk met andere aangesloten ondernemers brandstof in. DVP koopt in op basis van de Platts-noteringen.

Stijging literverkoop

Koks kijkt met een goed gevoel terug op afgelopen periode, laat ze weten. De overstap naar Peut bleek voor haar een goede beslissing en had positieve gevolgen op de literverkoop bij haar station in Velsen. Die steeg namelijk met zo’n 20 procent. Dat was volgens haar te danken aan de prijs, de korting die in het weekend werd gegeven aan de klant en het spaarprogramma Tank&Schenk. Bij dit programma kunnen klanten per getankte liter 1 cent schenken aan een lokale vereniging of goed doel. De klant bepaalt hierbij zelf waar de bijdrage naartoe gaat.

Voor de onderneemster is nu een nieuw tijdperk aangebroken. Met het succes van de Peut-formule stapelde de dagelijkse werkzaamheden zich volgens haar op, waardoor ze geen tijd meer had voor andere activiteiten. Ze kijkt met veel plezier terug op haar periode als tankstation-onderneemster, maar wil zich vanaf nu meer gaan richten op zaken buiten de branche.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Peut-onderneemster Caroline Koks slaat andere weg in | TankPro.nl

Peut-onderneemster Caroline Koks slaat andere weg in

Het Peut-tankstation aan de Minister van Houtenlaan in Velsen-Zuid gaat voortaan door het leven als Total-locatie. Caroline Koks, de huidige eigenaar, heeft besloten om zich te focussen op werkzaamheden buiten de sector. Daarom heeft ze haar tankstation verkocht. Op 3 juli 2015 opende de locatie zijn deuren in de kleuren van Peut. Het was het zevende station dat voor het Peut-merk koos.

De onderneemster maakte haar keuze destijds omdat de marges bij haar toenmalige brandstofleverancier onvoldoende waren om de concurrentie met veel – vaak onbemande – locaties in de buurt te kunnen aangaan. Ze sloot zich aan bij inkoopcoöperatie De Vrije Pomp (DVP) en kocht daardoor gezamenlijk met andere aangesloten ondernemers brandstof in. DVP koopt in op basis van de Platts-noteringen.

Stijging literverkoop

Koks kijkt met een goed gevoel terug op afgelopen periode, laat ze weten. De overstap naar Peut bleek voor haar een goede beslissing en had positieve gevolgen op de literverkoop bij haar station in Velsen. Die steeg namelijk met zo’n 20 procent. Dat was volgens haar te danken aan de prijs, de korting die in het weekend werd gegeven aan de klant en het spaarprogramma Tank&Schenk. Bij dit programma kunnen klanten per getankte liter 1 cent schenken aan een lokale vereniging of goed doel. De klant bepaalt hierbij zelf waar de bijdrage naartoe gaat.

Voor de onderneemster is nu een nieuw tijdperk aangebroken. Met het succes van de Peut-formule stapelde de dagelijkse werkzaamheden zich volgens haar op, waardoor ze geen tijd meer had voor andere activiteiten. Ze kijkt met veel plezier terug op haar periode als tankstation-onderneemster, maar wil zich vanaf nu meer gaan richten op zaken buiten de branche.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.