Q8 plaatst zonnepanelen bij 46 tankstations in België

Een deel van de tankstations van Q8 in België haalt zijn energie sinds kort uit zonnepanelen. De maatschappij heeft 46 tankstations uitgerust met panelen om de uitstoot van CO2 te verminderen en voor een deel zelfvoorzienend te zijn. Met de opgewekte energie van één zonnepaneel kan Q8 maar liefst 618.750 betalingen en 14.488 tankbeurten uitvoeren, laat het bedrijf weten.

Afhankelijk van de grootte en de energiebehoefte van elk tankstation, werden er gemiddeld 24 zonnepanelen met een vermogen van 275 Wp (Wattpiek) per paneel geplaatst. In totaal zijn er 1527 panelen geïnstalleerd met een totaal vermogen van 419.925 Wp. Alle panelen zijn samen goed voor een jaarlijkse reductie van ruim 55 ton CO2.

Slim omgaan met energie

“We besparen energie én wekken op een ecologisch verantwoorde manier energie op, win-win dus. Bij Q8 bekijken we voortdurend hoe we energie-efficiënter kunnen zijn. De samenwerking met IZEN past hierdoor prima in onze duurzame toekomstvisie”, vertelt woordvoerder Katia Van Bouwel van Q8 Northwest Europe. “Samen met Q8 geloven wij dat slimme energie opgewekt door zonnepanelen, de driver wordt voor elektrische mobiliteit”, vult Gie Verbunt van IZEN aan. Het Belgische bedrijf is leverancier van de panelen.

Q8 maakte eerder bekend dat het in België een samenwerking aangaat met Ionity voor het plaatsen van snellaadpalen bij snelwegstations. Bij de palen kunnen eigenaren van een elektrische auto met maximaal 350 kW laden, dat is fors meer dan de meeste al beschikbare snellaadpalen. Na de zomer moeten de laadstations geïnstalleerd worden. Q8 Petroleum is in België één van de grotere spelers op de markt met zo’n 450 tankstations.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Q8 plaatst zonnepanelen bij 46 tankstations in België | TankPro.nl

Q8 plaatst zonnepanelen bij 46 tankstations in België

Een deel van de tankstations van Q8 in België haalt zijn energie sinds kort uit zonnepanelen. De maatschappij heeft 46 tankstations uitgerust met panelen om de uitstoot van CO2 te verminderen en voor een deel zelfvoorzienend te zijn. Met de opgewekte energie van één zonnepaneel kan Q8 maar liefst 618.750 betalingen en 14.488 tankbeurten uitvoeren, laat het bedrijf weten.

Afhankelijk van de grootte en de energiebehoefte van elk tankstation, werden er gemiddeld 24 zonnepanelen met een vermogen van 275 Wp (Wattpiek) per paneel geplaatst. In totaal zijn er 1527 panelen geïnstalleerd met een totaal vermogen van 419.925 Wp. Alle panelen zijn samen goed voor een jaarlijkse reductie van ruim 55 ton CO2.

Slim omgaan met energie

“We besparen energie én wekken op een ecologisch verantwoorde manier energie op, win-win dus. Bij Q8 bekijken we voortdurend hoe we energie-efficiënter kunnen zijn. De samenwerking met IZEN past hierdoor prima in onze duurzame toekomstvisie”, vertelt woordvoerder Katia Van Bouwel van Q8 Northwest Europe. “Samen met Q8 geloven wij dat slimme energie opgewekt door zonnepanelen, de driver wordt voor elektrische mobiliteit”, vult Gie Verbunt van IZEN aan. Het Belgische bedrijf is leverancier van de panelen.

Q8 maakte eerder bekend dat het in België een samenwerking aangaat met Ionity voor het plaatsen van snellaadpalen bij snelwegstations. Bij de palen kunnen eigenaren van een elektrische auto met maximaal 350 kW laden, dat is fors meer dan de meeste al beschikbare snellaadpalen. Na de zomer moeten de laadstations geïnstalleerd worden. Q8 Petroleum is in België één van de grotere spelers op de markt met zo’n 450 tankstations.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.