Beursgang Varo Energy voorlopig van de baan

Varo Energy gaat de beursgang afblazen. Dat heeft het bedrijf dinsdagmiddag bevestigd. De aandeelhouders vinden de marktomstandigheden op dit moment niet gunstig genoeg. Half maart maakte het bedrijf bekend dat het naar de beurs in Amsterdam zou gaan, maar Sky News meldde dinsdagochtend al op basis van anonieme bronnen dat dit voorlopig van de baan is. Varo Energy heeft niet bekendgemaakt of een latere beursgang eventueel nog een optie is. 

Het Zwitserse bedrijf Varo Energy is actief in de opslag, distributie en verkoop van brandstoffen in onder meer Nederland en België en bij consumenten vooral bekend van de Argos-tankstations. Aandeelhouders Carlyle, Vitol en Reggeborgh maakten eerder bekend dat ze 30 tot 40 procent van hun belang wilden verkopen aan beleggers. De prijs en het precieze aantal aandelen dat verkocht zou worden, bleef daarbij onduidelijk.

Drie jaar geleden ging Varo Energy samen met het Nederlandse bedrijf Argos. In 2016 werd het Brand Oil-netwerk overgenomen. Begin 2017 volgde een derde grote overname in korte tijd, toen DOC-moederbedrijf United Fuel Group werd aangekocht. Afgelopen donderdag werd bekend dat Varo Energy alle 32 tankstations van de Friese tankstation-onderneming Van den Belt overneemt.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Beursgang Varo Energy voorlopig van de baan | TankPro.nl

Beursgang Varo Energy voorlopig van de baan

Varo Energy gaat de beursgang afblazen. Dat heeft het bedrijf dinsdagmiddag bevestigd. De aandeelhouders vinden de marktomstandigheden op dit moment niet gunstig genoeg. Half maart maakte het bedrijf bekend dat het naar de beurs in Amsterdam zou gaan, maar Sky News meldde dinsdagochtend al op basis van anonieme bronnen dat dit voorlopig van de baan is. Varo Energy heeft niet bekendgemaakt of een latere beursgang eventueel nog een optie is. 

Het Zwitserse bedrijf Varo Energy is actief in de opslag, distributie en verkoop van brandstoffen in onder meer Nederland en België en bij consumenten vooral bekend van de Argos-tankstations. Aandeelhouders Carlyle, Vitol en Reggeborgh maakten eerder bekend dat ze 30 tot 40 procent van hun belang wilden verkopen aan beleggers. De prijs en het precieze aantal aandelen dat verkocht zou worden, bleef daarbij onduidelijk.

Drie jaar geleden ging Varo Energy samen met het Nederlandse bedrijf Argos. In 2016 werd het Brand Oil-netwerk overgenomen. Begin 2017 volgde een derde grote overname in korte tijd, toen DOC-moederbedrijf United Fuel Group werd aangekocht. Afgelopen donderdag werd bekend dat Varo Energy alle 32 tankstations van de Friese tankstation-onderneming Van den Belt overneemt.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.