Gerard van Weelde gestopt als tankstation-ondernemer

De Nieuwerkerkse ondernemer Gerard van Weelde heeft zijn station verhuurd aan NRGValue. Vanaf maandag 26 maart staat niet langer het eigen merk Perfect Energy op de luifel, maar is de locatie omgekleurd naar Esso. Het was het enige tankstation dat de pomphouder uit Nieuwerkerk aan den IJssel had.

Van Weelde werd onder meer bekend doordat hij als eerste tankstation een drive-in had. Ook maakte de ondernemer een opvallende stap toen hij besloot om niet langer met Shell in zee te gaan, maar een eigen merk te ontwikkelen: Perfect Energy. Hij was de lage inkoopmarges van Shell beu en besloot met een zelf ontwikkeld merk verder te gaan.

Shop en carwash

Zijn locatie aan de Europalaan in de Zuid-Hollandse plaats Nieuwerkerk aan den IJssel beschikt over een uitgebreide shop en een carwash. NRGValue is de nieuwe huurder en exploitant van de locatie, maar is op zijn beurt recentelijk overgenomen door EG Group, waardoor deze Britse maatschappij uiteindelijk het station aan zijn netwerk kan toevoegen. Van Weelde zelf gaat verder als handelaar in Nederlandse friet. Daarbij ligt de nadruk op het zakendoen met Israël.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gerard van Weelde gestopt als tankstation-ondernemer | TankPro.nl

Gerard van Weelde gestopt als tankstation-ondernemer

De Nieuwerkerkse ondernemer Gerard van Weelde heeft zijn station verhuurd aan NRGValue. Vanaf maandag 26 maart staat niet langer het eigen merk Perfect Energy op de luifel, maar is de locatie omgekleurd naar Esso. Het was het enige tankstation dat de pomphouder uit Nieuwerkerk aan den IJssel had.

Van Weelde werd onder meer bekend doordat hij als eerste tankstation een drive-in had. Ook maakte de ondernemer een opvallende stap toen hij besloot om niet langer met Shell in zee te gaan, maar een eigen merk te ontwikkelen: Perfect Energy. Hij was de lage inkoopmarges van Shell beu en besloot met een zelf ontwikkeld merk verder te gaan.

Shop en carwash

Zijn locatie aan de Europalaan in de Zuid-Hollandse plaats Nieuwerkerk aan den IJssel beschikt over een uitgebreide shop en een carwash. NRGValue is de nieuwe huurder en exploitant van de locatie, maar is op zijn beurt recentelijk overgenomen door EG Group, waardoor deze Britse maatschappij uiteindelijk het station aan zijn netwerk kan toevoegen. Van Weelde zelf gaat verder als handelaar in Nederlandse friet. Daarbij ligt de nadruk op het zakendoen met Israël.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.