Verplaatsing Total-tankstation in Tiel gaat toch door

De verplaatsing van het Total-tankstation van Van Dijkhuizen van de Havendijk naar de Industrieweg in Tiel gaat toch door. De vereniging Waardevol Tiel en de Gelderse Natuur en Milieufederatie hadden bezwaar aangetekend tegen de verhuizing omdat de nieuwe locatie in een Nationaal Landschap ligt. De Raad van State besloot daar echter niet in mee te gaan.

Beide partijen zijn niet gelukkig met de verplaatsing. Ze vinden dat een tankstation niet thuishoort is dit gebied, omdat het de omgeving aantast. De hoogste bestuursrechter verwees de bezwaren van de vereniging Waardevol Tiel en de Gelderse Natuur en Milieufederatie echter naar de prullenbak. Volgens de rechter is de impact van het station op de natuurwaarden beperkt. Daarmee is definitief groen licht gegeven voor het bouwen van het station op de nieuwe locatie.

Herinrichting gebied

De eigenaar van het Total-station moet van de gemeente verhuizen omdat deze het tankstation niet langer in de buurt van het centrum wil hebben. Dit heeft onder meer te maken met de aanwezigheid van een lpg-installatie, liet de gemeente Tiel eerder al weten. Bovendien heeft de gemeente andere plannen voor dit gebied, de Santwijckse Poort, in gedachten.

De zaak over de verhuizing speelt al een aantal jaar. De gemeente Tiel en de brandstofhandelaar Van Dijkhuizen kwamen in 2013 overeen dat het tankstation en de andere activiteiten van het bedrijf verplaatst zouden worden. De gemeente betaalt een tegemoetkoming van in totaal bijna 1,2 miljoen euro voor het slopen van de oude locatie en voor de verplaatsing.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig over ontwikkelingen in de autowasbranche voor vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.