ExxonMobil mag Esso-tankstations in Duitsland verkopen aan EG Group

ExxonMobil heeft van de Europese mededingingsautoriteit ECA groen licht gekregen om alle Duitse Esso-tankstations te verkopen aan EG Group. De megadeal omvat de verkoop van duizend tankstations bij onze oosterburen. In Nederland zijn EG Group en ExxonMobil samen eveneens tot een overeenkomst gekomen. Honderden tankstations van EG Group – die nu nog de kleuren dragen van Texaco en Firezone – worden in 2018 omgebouwd naar Esso-locaties.

Volgens het Duitse vakblad Sprit Plus is de verkoop van de Duitse Esso-locaties aan de Britse tankstation-exploitant door de beslissing van ECA in kannen en kruiken. Volgens retail sales manager Alexander Hentschke van ExxonMobil in Duitsland, is het akkoord van de mededingingsautoriteit een belangrijke mijlpaal op weg naar de samenwerking tussen beide partijen. Hij verwacht dat in het vierde kwartaal de deal geheel afgerond is en de focus volledig op de groei kan worden gelegd.

Fors investeren

Beide partijen zijn een samenwerking aangegaan voor een periode van 20 jaar. Eerder gingen ExxonMobil en EG Group al een soortgelijk partnerschap aan in Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië. EG Group wil fors investeren in de brandstof-, carwash- en shopactiviteiten in Duitsland. Door de aankoop stijgt het aantal tankstations dat EG Group exploiteert naar 3500 in heel Europa. Bij dit aantal zijn de nieuwe Nederlandse locaties overigens nog niet meegerekend.

Ook in de Benelux hebben EG Group en ExxonMobil grootse plannen, maakten beide partijen onlangs bekend. Komende tijd worden er honderden Texaco- en Firezone-tankstations in Nederland en België omgebouwd naar Esso-locaties. Voor het eind van dit jaar moeten vrijwel alle omkleuringen voltooid zijn.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ExxonMobil mag Esso-tankstations in Duitsland verkopen aan EG Group | TankPro.nl

ExxonMobil mag Esso-tankstations in Duitsland verkopen aan EG Group

ExxonMobil heeft van de Europese mededingingsautoriteit ECA groen licht gekregen om alle Duitse Esso-tankstations te verkopen aan EG Group. De megadeal omvat de verkoop van duizend tankstations bij onze oosterburen. In Nederland zijn EG Group en ExxonMobil samen eveneens tot een overeenkomst gekomen. Honderden tankstations van EG Group – die nu nog de kleuren dragen van Texaco en Firezone – worden in 2018 omgebouwd naar Esso-locaties.

Volgens het Duitse vakblad Sprit Plus is de verkoop van de Duitse Esso-locaties aan de Britse tankstation-exploitant door de beslissing van ECA in kannen en kruiken. Volgens retail sales manager Alexander Hentschke van ExxonMobil in Duitsland, is het akkoord van de mededingingsautoriteit een belangrijke mijlpaal op weg naar de samenwerking tussen beide partijen. Hij verwacht dat in het vierde kwartaal de deal geheel afgerond is en de focus volledig op de groei kan worden gelegd.

Fors investeren

Beide partijen zijn een samenwerking aangegaan voor een periode van 20 jaar. Eerder gingen ExxonMobil en EG Group al een soortgelijk partnerschap aan in Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië. EG Group wil fors investeren in de brandstof-, carwash- en shopactiviteiten in Duitsland. Door de aankoop stijgt het aantal tankstations dat EG Group exploiteert naar 3500 in heel Europa. Bij dit aantal zijn de nieuwe Nederlandse locaties overigens nog niet meegerekend.

Ook in de Benelux hebben EG Group en ExxonMobil grootse plannen, maakten beide partijen onlangs bekend. Komende tijd worden er honderden Texaco- en Firezone-tankstations in Nederland en België omgebouwd naar Esso-locaties. Voor het eind van dit jaar moeten vrijwel alle omkleuringen voltooid zijn.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.