Raad van State velt oordeel over verplaatsing tankstation Tiel

Mag het nieuwe Total-tankstation van Van Dijkhuizen wel of niet gebouwd worden in het tot Nationaal Landschap aangewezen gebied aan de Industrieweg in Tiel? De gemeente Tiel vindt van wel, de Werkgroep Waardevol Tiel en de Gelderse Natuur en Milieufederatie kwamen daarop in opstand en besloten naar de rechter te stappen. 

Past een tankstation in een gebied dat is uitgeroepen tot Nationaal Landschap? Dit is een gebied waarvan is aangegeven dat er zich een unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie bevindt. Volgens de gemeente Tiel past dat wel, mits in de omgeving voldoende groen wordt neergezet. Maar daar is niet iedereen in de Gelderse gemeente het mee eens.

Een van de partijen die niet gelukkig is met de bouw van het tankstation op de nieuwe locatie is de Werkgroep Waardevol Tiel. “De zitting is naar onze mening positief verlopen”, laat de werkgroep in een verklaring weten. “We hebben goed naar voren kunnen brengen dat het tankstation niet in het Nationaal Landschap past en dat een aantal fruitbomen die ter compensatie aan de kant van de Rivierenlandlaan geplaatst zouden worden tezamen met een meidoornhaag van nauwelijks een meter hoog, niet genoeg zijn. Ook hebben wij naar voren kunnen brengen dat er geen sprake is van een groot openbaar belang waardoor het noodzakelijk zou zijn om het tankstation te verplaatsen.”

Verplichte verhuizing

De eigenaar van het Total-station aan de Havendijk, Van Dijkhuizen uit Tiel, moet van de gemeente verhuizen omdat deze de tanklocatie niet langer in de buurt van het centrum wil hebben. Dit heeft onder meer te maken met de aanwezigheid van een lpg-installatie. Bovendien heeft de gemeente Tiel andere plannen voor dit gebied, de Santwijckse Poort, in gedachten. De Raad van State doet naar verwachting eind februari uitspraak in deze zaak.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Raad van State velt oordeel over verplaatsing tankstation Tiel | TankPro.nl

Raad van State velt oordeel over verplaatsing tankstation Tiel

Mag het nieuwe Total-tankstation van Van Dijkhuizen wel of niet gebouwd worden in het tot Nationaal Landschap aangewezen gebied aan de Industrieweg in Tiel? De gemeente Tiel vindt van wel, de Werkgroep Waardevol Tiel en de Gelderse Natuur en Milieufederatie kwamen daarop in opstand en besloten naar de rechter te stappen. 

Past een tankstation in een gebied dat is uitgeroepen tot Nationaal Landschap? Dit is een gebied waarvan is aangegeven dat er zich een unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie bevindt. Volgens de gemeente Tiel past dat wel, mits in de omgeving voldoende groen wordt neergezet. Maar daar is niet iedereen in de Gelderse gemeente het mee eens.

Een van de partijen die niet gelukkig is met de bouw van het tankstation op de nieuwe locatie is de Werkgroep Waardevol Tiel. “De zitting is naar onze mening positief verlopen”, laat de werkgroep in een verklaring weten. “We hebben goed naar voren kunnen brengen dat het tankstation niet in het Nationaal Landschap past en dat een aantal fruitbomen die ter compensatie aan de kant van de Rivierenlandlaan geplaatst zouden worden tezamen met een meidoornhaag van nauwelijks een meter hoog, niet genoeg zijn. Ook hebben wij naar voren kunnen brengen dat er geen sprake is van een groot openbaar belang waardoor het noodzakelijk zou zijn om het tankstation te verplaatsen.”

Verplichte verhuizing

De eigenaar van het Total-station aan de Havendijk, Van Dijkhuizen uit Tiel, moet van de gemeente verhuizen omdat deze de tanklocatie niet langer in de buurt van het centrum wil hebben. Dit heeft onder meer te maken met de aanwezigheid van een lpg-installatie. Bovendien heeft de gemeente Tiel andere plannen voor dit gebied, de Santwijckse Poort, in gedachten. De Raad van State doet naar verwachting eind februari uitspraak in deze zaak.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.