Esso en Total breiden verder uit in Duitsland

Er komen langs de Duitse snelwegen komend jaar 23 nieuwe Esso-locaties bij. Het totaal aantal Esso-snelwegstations bij onze oosterburen komt daarmee uit op zeventig. De tankstations zullen in de eerste helft van 2018 allemaal geopend worden.

Het Duitse vakblad Sprit Plus meldt verder dat Esso vrijwel alle snelweglocaties waarvan het contract afliep, heeft kunnen behouden; achttien van de negentien tankstations houden de Esso-kleuren. Het bericht volgt op het nieuws van vorige week dat een paar honderd Texaco- en Firezone-stations worden omgebouwd naar Esso-locaties. Daarover bereikten EG Group en het Amerikaanse olieconcern ExxonMobil, dat de rechten van Esso bezit, een overeenkomst. Het ombouwen van de locaties is inmiddels begonnen. Het eerste tankstation dat wordt omgekleurd ligt in Rotterdam. Voor het eind van 2018 zal het Esso-logo op vrijwel alle tankstations staan.

25 nieuwe Total-tankstations

Ook Total laat overigens van zich horen in Duitsland. Komend jaar worden er 25 nieuwe stations gerealiseerd. Vorig jaar kwamen er bij onze oosterburen nog vijftien nieuwe Total-locaties bij. Ook op het gebied van waterstof timmert het Franse bedrijf in Duitsland aan de weg. Vorig jaar steeg het aantal locaties waar waterstof getankt kan worden naar veertien. Voor het uitrollen van de locaties is Total onder meer een samenwerking aangegaan met de joint venture H2Mobility. Daarnaast wordt bij nieuwe stations ingezet op snellaadpunten en cng.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Esso en Total breiden verder uit in Duitsland | TankPro.nl

Esso en Total breiden verder uit in Duitsland

Er komen langs de Duitse snelwegen komend jaar 23 nieuwe Esso-locaties bij. Het totaal aantal Esso-snelwegstations bij onze oosterburen komt daarmee uit op zeventig. De tankstations zullen in de eerste helft van 2018 allemaal geopend worden.

Het Duitse vakblad Sprit Plus meldt verder dat Esso vrijwel alle snelweglocaties waarvan het contract afliep, heeft kunnen behouden; achttien van de negentien tankstations houden de Esso-kleuren. Het bericht volgt op het nieuws van vorige week dat een paar honderd Texaco- en Firezone-stations worden omgebouwd naar Esso-locaties. Daarover bereikten EG Group en het Amerikaanse olieconcern ExxonMobil, dat de rechten van Esso bezit, een overeenkomst. Het ombouwen van de locaties is inmiddels begonnen. Het eerste tankstation dat wordt omgekleurd ligt in Rotterdam. Voor het eind van 2018 zal het Esso-logo op vrijwel alle tankstations staan.

25 nieuwe Total-tankstations

Ook Total laat overigens van zich horen in Duitsland. Komend jaar worden er 25 nieuwe stations gerealiseerd. Vorig jaar kwamen er bij onze oosterburen nog vijftien nieuwe Total-locaties bij. Ook op het gebied van waterstof timmert het Franse bedrijf in Duitsland aan de weg. Vorig jaar steeg het aantal locaties waar waterstof getankt kan worden naar veertien. Voor het uitrollen van de locaties is Total onder meer een samenwerking aangegaan met de joint venture H2Mobility. Daarnaast wordt bij nieuwe stations ingezet op snellaadpunten en cng.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.