Verkoop Deense Shell-onderdelen aan Dansk Olieselskab toch afgeblazen

Shell verkoopt de activiteiten bij de raffinaderij in de Deense stad Fredericia toch niet aan concerngenoot Dansk Olieselskab AS. Dat heeft het olieconcern dinsdag bekendgemaakt. Precieze details over het afketsen van de deal zijn niet naar buiten gebracht.

De verkoop van de Deense onderdelen werd in september 2016 aangekondigd. De Denen zouden in totaal 66 miljoen euro willen neertellen voor de belangen van Shell in het gebied. Aan Nu.nl laat Shell weten dat de overnemende partij niet aan bepaalde commerciële voorwaarden voldeed. Op de locatie kunnen zo’n zeventigduizend vaten olie per dag worden verwerkt.

Terugdringen schuld

De Nederlands-Britse oliereus verkoopt verschillende onderdelen om te werken aan het terugdringen van de schuld. Het afblazen van de deal heeft volgens het bedrijf geen grote gevolgen voor de huidige strategie. Shell wil in totaal bijna 25 miljard euro binnenhalen door bezuinigingen door te voeren en onderdelen te verkopen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.