Total breidt netwerk uit door overname tankstations Kempen Oil

De tankstations die Kempen Oil in Noord-Brabant exploiteert, gaan verder onder de kleuren van Total. Dat hebben beide bedrijven donderdag bekendgemaakt. Het gaat om drie Esso-locaties – in Bladel, Hapert en Eersel – en om een TinQ-locatie in Hapert. “Hiermee krijgen we in een keer een stevige positie in deze regio”, vertelt Geert Houbrechts, directeur retail van Total Nederland.

De onderhandelingen met Total zijn heel voorspoedig verlopen”, vertelt Marcel van den Berg, eigenaar van de tankstations.” De eerste locatie, het TinQ-station aan de Weijer in Hapert, draagt inmiddels de kleuren van Total Express, de overige tankstations volgen per 15 januari 2018. Alle vier stations blijven eigendom van Kempen Oil, vertelt Van den Berg. “Total zal de locaties gaan huren. In mijn ogen is het een betrouwbare en gedegen partij. Ik verwacht dan ook dat de tankstations bij Total in goede handen zijn.”

Lokale betrokkenheid

“Wij zijn al vertegenwoordigd in de regio met een tankstation in Bergeijk, daar komen nu vier mooie nieuwe tankstations bij”, vertelt Geert Houbrechts van Total Nederland. “Heel belangrijk voor ons is dat er voor het gevoel van de klanten, maar ook voor de medewerkers een sterke verbintenis is en blijft met Marcel van den Berg en Kempen Oil. Juist dat lokale en persoonlijke aspect maken de stations tot een succesvol geheel. Uiteraard zullen de Total-brandstoffen en de premium brandstoffen Excellium worden verkocht en lpg waar mogelijk. Verdere aanpassingen zijn op dit moment nog niet voorzien.”

Total laat weten dat er voor de klanten en de medewerkers weinig zal veranderen komende tijd. “Het blijven dezelfde vertrouwde mensen die op de stations werken. De eerste onbemande locatie is inmiddels een feit, de overige drie tankstations worden komende weken aangepast en omgebouwd.

Cosie-shopconcept

De shop zal worden aangepast volgens het actuele Cosie-shopconcept van Total. “Vanwege de sterke lokale positie van de stations, zal het aanbod rekening houden met de regionale wensen. In het shopconcept is daar meer dan genoeg ruimte voor. De omkleuring van het eerste station is naar tevredenheid verlopen en de eerste reacties zijn zeer positief.”

De twee bemande locaties, aan de Oude Provincialeweg 86 in Hapert en de Postelseweg 9 in Eersel, beschikken allebei over een shop en een foodcorner. De vestiging in Eersel heeft ook een carwash. Het station in Bladel, dat aan de Rondweg 4 ligt, blijft onbemand en verandert in een Total Express. Half januari gaan deze locaties open met op de luifel het Total-logo.

Groei retail-netwerk

Total telt in Nederland op dit moment ruim 360 locaties. Waarom vond Total de locaties van Kempen Oil zo interessant? Houbrechts: “Wij hebben een groeiambitie voor het retail-netwerk. Met de opportuniteit om de stations van Kempen Oil aan te huren, verkrijgt Total in een keer een stevige positie in deze regio in Noord-Brabant, waar het nu beperkt vertegenwoordigd is.”

Komende weken is er nog volop werk aan de winkel om alle tankstations op tijd omgebouwd te krijgen. “Het belangrijkste is de stations zo snel mogelijk om te kleuren naar de Total-huisstijl en open te stellen voor onze klanten. En vervolgens zullen de stations geleidelijk aan de nodige aanpassingen krijgen. De tankstations zullen volledig volgens de Total-normen worden uitgerust, zodat de producten en diensten van een kwaliteit zijn die men van ons verwacht.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Total breidt netwerk uit door overname tankstations Kempen Oil | TankPro.nl

Total breidt netwerk uit door overname tankstations Kempen Oil

De tankstations die Kempen Oil in Noord-Brabant exploiteert, gaan verder onder de kleuren van Total. Dat hebben beide bedrijven donderdag bekendgemaakt. Het gaat om drie Esso-locaties – in Bladel, Hapert en Eersel – en om een TinQ-locatie in Hapert. “Hiermee krijgen we in een keer een stevige positie in deze regio”, vertelt Geert Houbrechts, directeur retail van Total Nederland.

De onderhandelingen met Total zijn heel voorspoedig verlopen”, vertelt Marcel van den Berg, eigenaar van de tankstations.” De eerste locatie, het TinQ-station aan de Weijer in Hapert, draagt inmiddels de kleuren van Total Express, de overige tankstations volgen per 15 januari 2018. Alle vier stations blijven eigendom van Kempen Oil, vertelt Van den Berg. “Total zal de locaties gaan huren. In mijn ogen is het een betrouwbare en gedegen partij. Ik verwacht dan ook dat de tankstations bij Total in goede handen zijn.”

Lokale betrokkenheid

“Wij zijn al vertegenwoordigd in de regio met een tankstation in Bergeijk, daar komen nu vier mooie nieuwe tankstations bij”, vertelt Geert Houbrechts van Total Nederland. “Heel belangrijk voor ons is dat er voor het gevoel van de klanten, maar ook voor de medewerkers een sterke verbintenis is en blijft met Marcel van den Berg en Kempen Oil. Juist dat lokale en persoonlijke aspect maken de stations tot een succesvol geheel. Uiteraard zullen de Total-brandstoffen en de premium brandstoffen Excellium worden verkocht en lpg waar mogelijk. Verdere aanpassingen zijn op dit moment nog niet voorzien.”

Total laat weten dat er voor de klanten en de medewerkers weinig zal veranderen komende tijd. “Het blijven dezelfde vertrouwde mensen die op de stations werken. De eerste onbemande locatie is inmiddels een feit, de overige drie tankstations worden komende weken aangepast en omgebouwd.

Cosie-shopconcept

De shop zal worden aangepast volgens het actuele Cosie-shopconcept van Total. “Vanwege de sterke lokale positie van de stations, zal het aanbod rekening houden met de regionale wensen. In het shopconcept is daar meer dan genoeg ruimte voor. De omkleuring van het eerste station is naar tevredenheid verlopen en de eerste reacties zijn zeer positief.”

De twee bemande locaties, aan de Oude Provincialeweg 86 in Hapert en de Postelseweg 9 in Eersel, beschikken allebei over een shop en een foodcorner. De vestiging in Eersel heeft ook een carwash. Het station in Bladel, dat aan de Rondweg 4 ligt, blijft onbemand en verandert in een Total Express. Half januari gaan deze locaties open met op de luifel het Total-logo.

Groei retail-netwerk

Total telt in Nederland op dit moment ruim 360 locaties. Waarom vond Total de locaties van Kempen Oil zo interessant? Houbrechts: “Wij hebben een groeiambitie voor het retail-netwerk. Met de opportuniteit om de stations van Kempen Oil aan te huren, verkrijgt Total in een keer een stevige positie in deze regio in Noord-Brabant, waar het nu beperkt vertegenwoordigd is.”

Komende weken is er nog volop werk aan de winkel om alle tankstations op tijd omgebouwd te krijgen. “Het belangrijkste is de stations zo snel mogelijk om te kleuren naar de Total-huisstijl en open te stellen voor onze klanten. En vervolgens zullen de stations geleidelijk aan de nodige aanpassingen krijgen. De tankstations zullen volledig volgens de Total-normen worden uitgerust, zodat de producten en diensten van een kwaliteit zijn die men van ons verwacht.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.