Total verkoopt belang in Noorse velden aan Statoil

Total gaat zijn belangen in twee Noorse olie- en gasvelden verkopen aan Statoil. Dat hebben beide partijen maandag bekendgemaakt. Het gaat om het olieveld Garantiana en het Martin Linge-veld, beide liggen in de Noordzee. Met de overname is een bedrag van 1,45 miljard dollar gemoeid.

Statoil neemt het volledige belang van Total (51 procent) in het Martin Linge-veld over en 40 procent van het Garantiana-veld, goed voor respectievelijk 300 miljoen en 50 tot 70 miljoen olievaten. Hoewel velden in Noorwegen voor Total nog steeds van strategisch belang blijven, legt de Franse oliereus de focus meer op andere gebieden, laat Arnaud Breuillac van het bedrijf in een verklaring weten. De verkoop wordt in de loop van 2018 afgerond.

Oliebelangen in de verkoop

Total is op dit moment niet de enige oliereus die belangen in olievelden in de Noordzee verkoopt. Vorige week maakte BP bekend dat het zijn belang in drie olievelden heeft verkocht aan Serica Energy. Begin november kreeg Shell groen licht voor de verkoop van diverse Britse Noordzee-onderdelen aan olie- en gasbedrijf Chrysaor.

Statoil is een internationaal energiebedrijf, met het hoofdkantoor in Noorwegen, dat al meer dan 40 jaar actief is met de productie van olie en gas. Het bedrijf heeft vestigingen in 36 landen en ruim 20.000 medewerkers. In Nederland heeft Statoil een kantoor in Rotterdam.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Total verkoopt belang in Noorse velden aan Statoil | TankPro.nl

Total verkoopt belang in Noorse velden aan Statoil

Total gaat zijn belangen in twee Noorse olie- en gasvelden verkopen aan Statoil. Dat hebben beide partijen maandag bekendgemaakt. Het gaat om het olieveld Garantiana en het Martin Linge-veld, beide liggen in de Noordzee. Met de overname is een bedrag van 1,45 miljard dollar gemoeid.

Statoil neemt het volledige belang van Total (51 procent) in het Martin Linge-veld over en 40 procent van het Garantiana-veld, goed voor respectievelijk 300 miljoen en 50 tot 70 miljoen olievaten. Hoewel velden in Noorwegen voor Total nog steeds van strategisch belang blijven, legt de Franse oliereus de focus meer op andere gebieden, laat Arnaud Breuillac van het bedrijf in een verklaring weten. De verkoop wordt in de loop van 2018 afgerond.

Oliebelangen in de verkoop

Total is op dit moment niet de enige oliereus die belangen in olievelden in de Noordzee verkoopt. Vorige week maakte BP bekend dat het zijn belang in drie olievelden heeft verkocht aan Serica Energy. Begin november kreeg Shell groen licht voor de verkoop van diverse Britse Noordzee-onderdelen aan olie- en gasbedrijf Chrysaor.

Statoil is een internationaal energiebedrijf, met het hoofdkantoor in Noorwegen, dat al meer dan 40 jaar actief is met de productie van olie en gas. Het bedrijf heeft vestigingen in 36 landen en ruim 20.000 medewerkers. In Nederland heeft Statoil een kantoor in Rotterdam.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.