Jappie Buijk, Johan Stoffel

Waskiosken van Prontophot op vijf tankstations van Klik Exploitaties

Bron: TankPro (VK)

Op vijf tankstationlocaties van Klik Exploitaties komen grote wasmachines en drogers van Prontophot te staan. Deze deal werd bezegeld op de Tankstation Vakbeurs, die onlangs plaatsvond in Expo Houten. De kans is groot dat het wasconcept, dat bij meer dan 140 tankstations in Nederland beschikbaar is, ook op de andere locaties van Klik-eigenaar Jappie Buijk wordt uitgerold.

Klik Exploitaties, met hoofdkantoor in Bergeijk, huurt en exploiteert vijftien tankshops verspreid over Nederland. In het voortdurende streven om het aanbod te optimaliseren, worden op vijf van die locaties wasmachines en drogers geplaatst. Het gaat dan om de Revolution Compact waskiosk. Deze bestaat uit twee wasmachines, met respectievelijk een capaciteit van 8 en 18 kilo, en een droger die eveneens 18 kilo aankan. Zodra een tankstation-ondernemer voor deze unit kiest, neemt Prontophot het gehele traject van de plaatsing voor zijn rekening.

Groter dan standaardwas

“Intussen staan deze waskiosken op ruim 140 locaties in heel Nederland”, legt Johan Stoffer van Prontophot uit. “De machines wijken in capaciteit af van wat we allemaal thuis hebben staan. Ze zijn geschikt voor het wassen van dekbedden en kussens. Maar ook bijvoorbeeld om de was van een heel sportteam in één keer te doen, of de grote was waarmee mensen terugkomen van vakantie. Dus eigenlijk kun je voor elke was die groter is dan de standaardwas bij onze machines terecht. Die wassen het in korte tijd volledig schoon.”

De komende jaren wil Buijk zorgen dat alle shops in het eigen netwerk onafhankelijk van de tabaksverkoop voldoende omzet kunnen realiseren. Het aanbieden van faciliteiten om textiel te wassen past in de genoemde filosofie. De ondernemer ziet op de vijf locaties waar de units komen te staan dan ook volop mogelijkheden in combinatie met het aanbod dat er al is.

Extra broodje

“Terwijl de was draait, kan de klant een broodje eten, de auto wassen en stofzuigen en meer. Met tankshops moet je je onderscheiden en dat kan met zo’n concept. Tegelijk brengt de klant die bij ons wast, meer tijd door in de shop, wat de kans vergroot dat hij of zij daar iets koopt. Dat extra broodje of blikje drinken: dat zijn toch de margeproducten waar we het van moeten hebben.”

De eerste waskiosk komt te staan bij het Tamoil-station aan de Sint Bonifaciuslaan in Eindhoven. Daarna volgen de locaties in de Limburgse plaatsen Herkenbosch en Swalmen. Vervolgens komen twee Esso-locaties in Drenthe aan de beurt: Klazienaveen en Emmen. Onlangs nam Klik vier Brand Oil-locaties over van Varo Energy. “Dat zijn mogelijk ook interessante locaties voor de producten van Prontophot, al moeten ze wel nader worden onderzocht. Maar als dit op die eerste vijf locaties voor ons werkt, willen we het graag uitbreiden naar de andere stations in ons netwerk”, legt Buijk uit.

Stabiliteit en kwaliteit

De deal is niet over één nacht ijs tot stand gekomen en beide partijen hebben vol het vertrouwen in elkaar uitgesproken, vertelt Johan Stoffer. “Beide bedrijven staan voor stabiliteit en kwaliteit, en dat stralen we op deze manier ook uit.” Klik Exploitaties is in deze vorm pas sinds 1 april actief en druk bezig de shops en alles rondom de stations “de gewenste ‘look en feel’ te geven. Dit concept past heel goed in wat wij doen”, aldus Buijk.

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.