Marees opent nieuwe onbemande AVIA-locatie in Medemblik

In het Noord-Hollandse Medemblik is een nieuw tankstation van AVIA geopend. Het gaat om een onbemande XPress-locatie met wasgelegenheid. Er zijn drie wasboxen en een onbemande rollover neergezet. Het tankstation wordt geëxploiteerd door Marees.

Bij het tankstation, dat op het nieuwe bedrijventerrein De Klink ligt, kan dag en nacht worden getankt. Betaling is mogelijk bij de buitenpaal. De keuze aan de pomp is overzichtelijk; twee soorten benzine (Euro 95 en Super Clean) en twee soorten diesel (reguliere diesel en MultiPower Diesel). Daarnaast is Adblue verkrijgbaar.

Drie wasboxen en een onbemande rollover

Naast tanken kunnen klanten bij het nieuwe tankstation ook hun auto wassen. Er zijn drie wasboxen en een roll-over gerealiseerd. Marees wil daarmee inspringen op het gebrek aan wasgelegenheden voor auto’s in de regio van de Westfriese plaats. Opvallend aan de wasgelegenheid is dat deze zonder personeel wordt uitgebaat, een manier van wassen die de laatste jaren steeds vaker wordt gehanteerd.

Zo’n twintig kilometer verderop, in Hoorn, moet volgend jaar het paradepaardje van Marees verrijzen. Het bedrijf wil op het bedrijventerrein Zevenhuis een tankstation met shop en kettingwasstraat realiseren. De nieuwe locatie moet verder plaats gaan bieden aan verschillende restaurants en een hotel.

Focus op Noord-Holland en Friesland

Marees heeft in totaal zo’n zestig AVIA-stations, voornamelijk in Noord-Holland en Friesland. Het gaat daarbij zowel om bemande als onbemande locaties. Het familiebedrijf bestaat sinds 1922 en sinds 2004 handelt Marees als zelfstandig oliehandelaar onder de AVIA-vlag.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.