Shell verkoopt onderdelen in Noordzee aan oliebedrijf Chrysaor

Shell heeft de verkoop afgerond van diverse Britse Noordzee-onderdelen. Nieuwe eigenaar is het Britse olie- en gasbedrijf Chrysaor. Met de overname is een bedrag gemoeid van 3,8 miljard dollar. De deal werd afgelopen januari al aangekondigd en gaat met terugwerkende kracht in per 1 juli 2016.

De deal zorgt voor een halvering van de productiecapaciteit van Shell op de Noordzee. De verkochte bezittingen waren goed voor een productie van 115.000 vaten olie per dag, in totaal bedroeg de olieproductie van het Brits-Nederlandse concern op de Noordzee vorig jaar 211.000 vaten per dag. In totaal gaan 253 personeelsleden over naar nieuwe eigenaar Chrysaor.

Afstoten van bedrijfsonderdelen

De verkoop is een direct gevolg van een overname die Shell begin 2016 deed. Het concern nam de Britse BG Group over en besloot vervolgens om een aantal bedrijfsonderdelen af te stoten. Het was een van de grootste transacties in de olie- en gassector in de afgelopen tien jaar. Tegen het einde van volgend jaar wil Shell zo’n dertig miljard dollar aan activiteiten in de etalage hebben gezet. Ook de nu verkochte bedrijfsonderdelen op de Noordzee maken onderdeel uit van dit grootschalige verkoopprogramma.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell verkoopt onderdelen in Noordzee aan oliebedrijf Chrysaor | TankPro.nl

Shell verkoopt onderdelen in Noordzee aan oliebedrijf Chrysaor

Shell heeft de verkoop afgerond van diverse Britse Noordzee-onderdelen. Nieuwe eigenaar is het Britse olie- en gasbedrijf Chrysaor. Met de overname is een bedrag gemoeid van 3,8 miljard dollar. De deal werd afgelopen januari al aangekondigd en gaat met terugwerkende kracht in per 1 juli 2016.

De deal zorgt voor een halvering van de productiecapaciteit van Shell op de Noordzee. De verkochte bezittingen waren goed voor een productie van 115.000 vaten olie per dag, in totaal bedroeg de olieproductie van het Brits-Nederlandse concern op de Noordzee vorig jaar 211.000 vaten per dag. In totaal gaan 253 personeelsleden over naar nieuwe eigenaar Chrysaor.

Afstoten van bedrijfsonderdelen

De verkoop is een direct gevolg van een overname die Shell begin 2016 deed. Het concern nam de Britse BG Group over en besloot vervolgens om een aantal bedrijfsonderdelen af te stoten. Het was een van de grootste transacties in de olie- en gassector in de afgelopen tien jaar. Tegen het einde van volgend jaar wil Shell zo’n dertig miljard dollar aan activiteiten in de etalage hebben gezet. Ook de nu verkochte bedrijfsonderdelen op de Noordzee maken onderdeel uit van dit grootschalige verkoopprogramma.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.