TANKSTATION-DIESEL-PRIJZEN

MediaMarkt: dynamic pricing is geen doel, maar een middel

Bedrijven die met dynamische prijzen willen werken, moeten een duidelijke organisatiestrategie definiëren. Dynamic pricing kan daarin een middel zijn dat de organisatie in staat stelt haar doelstellingen te behalen. Daarbij moet je soms keuzes maken, waar niet alle belanghebbenden blij mee zijn, maar die wel noodzakelijk zijn om een succesvolle omzetting te versnellen. Dat zegt Egbert Schroten, Head of Pricing & Analytics bij elektronicaketen MediaMarkt. Hij vertelt hierover tijdens het Nationaal Tankstation Congres op dinsdag 14 november in Expo Houten.

Het bedrijf werkt sinds 2014 met dynamic pricing. Sinds februari van dat jaar kunnen de prijzen van bijvoorbeeld tv’s, tablets en videocamera’s van dag tot dag wisselen. In een later stadium is daar zelfs de mogelijkheid aan toegevoegd dat prijzen gedurende de dag wisselen.

Noodzaak

Voor MediaMarkt betekende die strategische keuze onder andere het onderkennen van de noodzaak om zeer open over omarming van dynamic pricing te communiceren, zowel richting de klant als richting de interne organisatie. “Voor MediaMarkt was transparantie het sleutelwoord. Ook als het beleid in eerste instantie het risico meedraagt dat dit niet wordt gezien als iets positiefs”, legt Schroten uit. “We moeten duidelijk aan consumenten kunnen uitleggen wat onze prijspropositie is, wat dit beleid inhoudt, en waarom dit voor onze klanten een reden is om vertrouwen te kunnen hebben in de MediaMarkt-prijs”.

Schroten is één van de sprekers tijdens het Nationaal Tankstation Congres. Hij geeft antwoord op vragen als:

  • Waarom is MediaMarkt ermee gestart?
  • Wat hebben ze geleerd?
  • Welke valkuilen moesten ze overwinnen?
  • En hoe reageerden de klanten erop?

Ook komen er veel andere experts aan het woord, van zowel binnen als buiten de sector. Kijk voor meer informatie over de inhoud van het congres op: https://www.tankstationvakbeurs.nl/nationaal-tankstation-congres/ of schrijf meteen in via https://www.tankstationvakbeurs.nl/registratie/

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.