Olivier Van Parys nieuwe bestuursvoorzitter Total Nederland

De Belg Olivier Van Parys (45) is benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Total Nederland. In deze functie volgt hij Benoît Ortegat op. Laatstgenoemde ging per 1 november 2017, na een carrière van 38 jaar, met pensioen. Van Parys is in dienst bij de Total Groep sinds 1995. 

Voordat hij startte als bestuursvoorzitter was Van Parys (zie foto onder) actief als Managing Director bij Total Ghana. Vóór die tijd werkte hij op diverse andere plekken binnen het Franse bedrijf, onder meer in twee andere Afrikaanse landen, namelijk Congo en Madagascar.

Tankstations

Total Nederland heeft momenteel ongeveer tweehonderd medewerkers in dienst. In ons land telt het netwerk zo’n 360 tankstations. Daarnaast verkoopt het bedrijf brandstoffen aan handelaren en zakelijke eindverbruikers. Smeermiddelen worden onder de merken Total, ELF en Total Agri op de markt gebracht. Wereldwijd heeft de multinational een tankstationnetwerk van ongeveer zeventienduizend locaties.

Olivier van Parys:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.