Snelwegstation krijgt loslopende koeien over de vloer

Een tankstation van BP langs de A17 nabij Zevenbergen kreeg dinsdagavond wel heel bijzondere gasten over de vloer. Klanten die stonden te tanken zagen plotseling vijf koeien voorbijlopen. Via het terrein van het tankstation liepen de dieren vervolgens zo de vluchtstrook op. “Het is een wonder dat er geen grote ongelukken gebeurd zijn”, aldus een woordvoerder van de politie Zeeland-West-Brabant.

“Even voor half negen ’s avonds kregen we een melding binnen dat er vijf koeien over de vluchtstrook langs de A17 liepen. Die waren even daarvoor gesignaleerd bij een tankstation nabij Zevenbergen en vervolgens verder gelopen.” De politie zag ter plaatse dat een boer uit de omgeving de dieren een weiland in had gekregen. “De koeien konden vanaf deze locatie teruggebracht worden naar hun eigen terrein.”

Een koe overleefde het avontuur niet

Niet voor alle dieren liep het uitstapje even goed af. “Vier van de vijf koeien kwamen ongeschonden uit de strijd, maar een van de dieren brak een poot en moest helaas worden afgemaakt.” Volgens de politiewoordvoerder had het uitstapje van de koeien naar het tankstation en de snelweg heel anders kunnen uitpakken. “Het zijn nieuwsgierige dieren die graag op onderzoek uitgaan. En het was natuurlijk al donker. Dat had tot gevaarlijke situaties kunnen leiden, ook voor het verkeer. Je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als de dieren niet zo snel van de vluchtstrook waren gehaald. Uiteindelijk is het gelukkig nog relatief goed afgelopen.”

Bekijk een korte video van het incident.

(Foto: Andre Luisterburg)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.