Oliehandelaar Vitol neemt olietak van noodlijdende Noble Group over

De noodlijdende Aziatische grondstoffenproducent Noble Group verkoopt de olietak aan concurrent Vitol. Daar zijn beide partijen het over eens geworden. Het Aziatische bedrijf verkeert al een tijd in zwaar weer en verkocht eerder noodgedwongen zijn gasactiviteiten aan Mercuria.

Hoeveel geld het in Nederland opgerichte bedrijf, op dit moment ’s werelds grootste onafhankelijke oliehandelaar precies heeft neergeteld, is niet bekendgemaakt. De overname volgt op het bericht van Noble Group eerder deze week, dat er voor het derde kwartaal van 2017 een groot verlies verwacht wordt van minimaal 1 miljard dollar. In Q2 noteerde het in Hong Kong gevestigde bedrijf ook al een fors verlies van 1,75 miljard dollar.

Dreigend faillissement

Noble Group was in het verleden de grootste grondstoffenhandelaar van Azië, maar die tijden zijn voorbij. Het bedrijf heeft twee slechte jaren achter de rug en dreigt zelfs kopje onder te gaan. Door de verkoop van onderdelen hoopt het bedrijf alsnog een faillissement te voorkomen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Oliehandelaar Vitol neemt olietak van noodlijdende Noble Group over | TankPro.nl

Oliehandelaar Vitol neemt olietak van noodlijdende Noble Group over

De noodlijdende Aziatische grondstoffenproducent Noble Group verkoopt de olietak aan concurrent Vitol. Daar zijn beide partijen het over eens geworden. Het Aziatische bedrijf verkeert al een tijd in zwaar weer en verkocht eerder noodgedwongen zijn gasactiviteiten aan Mercuria.

Hoeveel geld het in Nederland opgerichte bedrijf, op dit moment ’s werelds grootste onafhankelijke oliehandelaar precies heeft neergeteld, is niet bekendgemaakt. De overname volgt op het bericht van Noble Group eerder deze week, dat er voor het derde kwartaal van 2017 een groot verlies verwacht wordt van minimaal 1 miljard dollar. In Q2 noteerde het in Hong Kong gevestigde bedrijf ook al een fors verlies van 1,75 miljard dollar.

Dreigend faillissement

Noble Group was in het verleden de grootste grondstoffenhandelaar van Azië, maar die tijden zijn voorbij. Het bedrijf heeft twee slechte jaren achter de rug en dreigt zelfs kopje onder te gaan. Door de verkoop van onderdelen hoopt het bedrijf alsnog een faillissement te voorkomen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.