Tankstation in Zevenbergen vreest voor voortbestaan door nieuwe randweg

Tankstation-ondernemer Jeroen Hopmans vreest de komst van een nieuwe randweg in Zevenbergen. De ondernemer heeft een Total-locatie met wasstraat in de Brabantse plaats en is bang dat hij veel klanten verliest als de nieuwe weg eenmaal is aangelegd. Hij wil daarom de mogelijkheid krijgen om te verhuizen naar de nieuwe randweg. Ook heeft hij gevraagd om compensatie.

Hopmans zit momenteel met zijn bedrijf aan De Langeweg in Zevenbergen. Dat is nu nog een belangrijke verkeersader, maar met de komst van de noordelijke randweg wordt het op de al bestaande weg verkeersluwer. De ondernemer, die ter plekke ook een autogarage heeft, geeft aan dat de passanten van levensbelang zijn voor het bedrijf.

Overleg

Overleg met de gemeente heeft al plaatsgevonden. Daarin werd Hopmans gevraagd of het verhuizen van uitsluitend het tankstation ook mogelijk is. Dat ziet hij echter niet zitten. De drie onderdelen (tankstation, autogarage, carwash) moeten als één geheel worden gezien, zegt de ondernemer in dagblad BN/De Stem.

De tankstation-uitbater is niet de enige die kritisch is over de komst van de randweg. Diverse omwonenden zouden graag zien dat geluidsschermen worden geplaatst en meer groen wordt aangeplant. Ook land- en tuinbouworganisatie ZLTO heeft bedenkingen. Landbouwverkeer zou volgens de belangenclub ook gebruik moeten kunnen maken van de nieuwe weg. Dat zou volgens de huidige plannen niet mogelijk zijn.

Bron foto: Google

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.