‘Shell wil tankstation bouwen zonder benzine en diesel’

Shell zou plannen hebben om in Groot-Brittannië een tankstation te openen zonder traditionele brandstoffen. Ter plekke zouden uitsluitend alternatieve varianten moeten komen, zoals elektriciteit, waterstof en biobrandstoffen. De vestiging moet worden voorzien van stroom, die is opgewekt door zonnepanelen op het dak. De multinational heeft een plek op het oog in het centrum van Londen. Dat meldt de Britse krant The Telegraph.

Met het nieuwe tankstationformat wil Shell invulling geven aan een strategie waarin een belangrijkere rol is weggelegd voor niet-fossiele energie. Op dit gebied heeft het Brits-Nederlandse concern al enkele stappen gezet. Zo is eerder dit jaar de eerste van drie Britse waterstof-vulpunten geopend en moeten binnen afzienbare tijd snellaadpalen voor elektrische auto’s worden geplaatst op vierhonderd verschillende tankstations in Groot-Brittannië. Ook in Nederland is Shell bezig met de uitrol van laadvoorzieningen.

Tankshop

Bij de nieuwe vestiging in het centrum van Londen heeft ook de tankshop een belangrijke rol. Er moet een focus zijn op drinken en eten van hoge kwaliteit. Ook moet een snelle wifi-verbinding beschikbaar zijn, evenals afhaalpunten voor artikelen die klanten hebben gekocht bij webwinkels.

Het project met uitsluitend alternatieve brandstoffen is volgens het Britse dagblad nog in een vroeg stadium. Als de locatie eenmaal is gerealiseerd, wil Shell het 1,5 jaar lang testen. Wat er daarna gebeurt, is onduidelijk. Shell zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.