Supermarktketen Aldi opent tankstations in Duitsland

Aldi wil in eigen land op tien plekken tankstations openen. Het gaat om onbemande vestigingen die gerealiseerd worden bij bestaande supermarkten in de regio’s München, Stuttgart en Nürnberg. Het bedrijf is hiervoor een samenwerking aangegaan met het Oostenrijkse tankstationbedrijf OMV. De locaties maken onderdeel uit van een proef en starten waarschijnlijk nog vóór het einde van het jaar.

Met de komst van de tankstation wil het Duitse bedrijf zijn klanten nog meer service bieden, vooral aan degenen die graag op één plek al hun aankopen willen doen. De vestigingen in Duitsland worden uitgebaat door FE-Trading, een dochteronderneming van OMV. De stations krijgen de naam Avanti op de luifel, een merk dat FE-Trading nu ook al gebruikt voor standalone locaties. Naast traditionele brandstoffen biedt Aldi ook mogelijkheden om de elektrische auto op te laden. Deze stroom wordt gratis aangeboden, de brandstof ongetwijfeld niet.

Oostenrijk

Aldi heeft eerder al in Oostenrijk een soortgelijke samenwerking opgezet. Zo’n tachtig supermarkten van dochterbedrijf Hofer zijn voorzien van een tankpunt, waarbij het merk Diskont wordt gebruikt. De eerste vestiging werd in 2009 geopend in Salzburg. Ook deze stations worden uitgebaat door OMV, meldt Retailytics.

In Nederland zijn er ook Aldi-winkels. Deze zijn echter van Aldi Nord, terwijl de samenwerking met OMV juist is afgesloten door Aldi Süd. Beide supermarktketens opereren gescheiden van elkaar sinds de jaren zestig van de vorige eeuw.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.