Bovag bouwt pitstraat voor Formule 1-fans bij tankstation

Brancheorganisatie Bovag richt aankomende vrijdag een eigen pitstraat in bij verzorgingsplek Knuvelkes langs de A2. Dit is namelijk de laatste stop voordat automobilisten de Belgische grens passeren op weg naar het autocircuit Spa-Francorchamps. Daar wordt op 27 augustus een Formule 1-wedstrijd verreden.

Bovag begint vrijdag 25 augustus om 07.00 uur met de speciale actie langs de A2 ter hoogte van Eijsden. De branchevereniging verwacht lange files richting het circuit en wil daarom op de laatste parkeerplaats vóór de grens met België de Nederlandse F1-fans een hart onder de riem steken. De foodtrucks staan vroeg klaar met gratis koffie en een ontbijtje. Later op de dag wordt het ontbijt verruild voor warme hapjes.

Happening

Een speciaal team van Bovag-monteurs staat klaar om auto’s en caravans aan korte controles te onderwerpen. De fans kunnen zich tijdens deze check ontspannen in een loungehoek. Er zijn oplaadpunten voor mobieltjes en elektrische auto’s gecreëerd. Daarnaast heeft de organisatie een samenwerking gezocht met Red Bull, wat ervoor heeft gezorgd dat ook het promoteam van het drankmerk aanwezig is. Daarnaast zijn er gridgirls en is er een F1-podium met fotowand.

Aangezien de meeste fans waarschijnlijk naar het parcours gaan om de Nederlandse coureur Max Verstappen te supporteren, is er op Knuvelkes een stand van Red Bull Racing aanwezig voor de laatste merchandise. Daarnaast kan gratis gebruik worden gemaakt van een ontspannende stoelmassage. De Bovag pitstop-actie start vrijdag 25 augustus om 07.00 uur en duurt tot minimaal 19.00 uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.