Nederlands tankopslagbedrijf Alkion breidt opnieuw uit

Het Nederlandse Alkion Terminals gaat opnieuw een overname doen. Nadat eerder al tankopslagfaciliteiten zijn aangekocht in onder andere Portugal, Spanje en Frankrijk, wil de onderneming nu een bedrijfsonderdeel in Italië overnemen. Het gaat om een opslagterminal in Savona, vlakbij de havenstad Genua. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf zegt te blijven zoeken naar verdere overnamemogelijkheden, waarbij het zich richt op de West-Europese markt.

Alkion is een zeer jong bedrijf. Het is vorig jaar opgericht en beschikt nu al over een netwerk van tien opslagterminals, waaronder eentje in Amsterdam. Daar komt dus binnenkort een extra locatie in Italië bij, die wordt overgenomen van de Italiaanse oliemaatschappij Eni. Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, maken beide partijen niet bekend. De Amsterdammers worden de enige eigenaar en gaan de terminal ook zelf exploiteren.

Finco Fuel

Alkion is opgericht door het Franse InfraVia Capital Partners en door Coloured Finches, dat ook in Amsterdam is gevestigd. Eerstgenoemde investeert in infrastructuur, terwijl de tweede zich richt op de downstream-oliemarkt. Vorig jaar kocht Alkion al de terminal in Amsterdam van Finco Fuel.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nederlands tankopslagbedrijf Alkion breidt opnieuw uit | TankPro.nl

Nederlands tankopslagbedrijf Alkion breidt opnieuw uit

Het Nederlandse Alkion Terminals gaat opnieuw een overname doen. Nadat eerder al tankopslagfaciliteiten zijn aangekocht in onder andere Portugal, Spanje en Frankrijk, wil de onderneming nu een bedrijfsonderdeel in Italië overnemen. Het gaat om een opslagterminal in Savona, vlakbij de havenstad Genua. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf zegt te blijven zoeken naar verdere overnamemogelijkheden, waarbij het zich richt op de West-Europese markt.

Alkion is een zeer jong bedrijf. Het is vorig jaar opgericht en beschikt nu al over een netwerk van tien opslagterminals, waaronder eentje in Amsterdam. Daar komt dus binnenkort een extra locatie in Italië bij, die wordt overgenomen van de Italiaanse oliemaatschappij Eni. Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, maken beide partijen niet bekend. De Amsterdammers worden de enige eigenaar en gaan de terminal ook zelf exploiteren.

Finco Fuel

Alkion is opgericht door het Franse InfraVia Capital Partners en door Coloured Finches, dat ook in Amsterdam is gevestigd. Eerstgenoemde investeert in infrastructuur, terwijl de tweede zich richt op de downstream-oliemarkt. Vorig jaar kocht Alkion al de terminal in Amsterdam van Finco Fuel.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.