Geert Kuipers vertrekt als topman van AVIA

Managing Director Geert Kuipers heeft donderdag 20 juli AVIA Nederland verlaten. Kuipers was sinds februari 2013 verantwoordelijk voor de uit vijf bedrijven bestaande Coöperatie AVIA Nederland en daarnaast sinds mei 2015 voor AVIA Shared Services B.V. met haar drie aandeelhouders. Kuipers wordt per direct opgevolgd door Edward van der Veen (zie foto’s onderaan dit artikel). Verschil in inzicht over de toekomst was voor Kuipers de reden om te vertrekken.

De markt verandert de komende jaren naar verwachting snel en de toekomstvisie is dus van essentieel belang. Over de invulling van deze toekomst verschillen de AVIA-leden van inzicht met Kuipers en om die reden hebben ze besloten om ‘ieder zijns weegs’ te gaan. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Strategie

In 2013 heeft Kuipers in samenwerking met de AVIA-leden een strategie voor vijf jaar geformuleerd. Daarbij gaat het om een duidelijke groeistrategie op het gebied van zowel netwerk als volume. Inmiddels is het bedrijf fors gegroeid en is het trots op het aantal van 350 tankstations ultimo 2017.

Een belangrijk onderdeel van de meerjarenstrategie was intensiever samenwerken en groeien in professionaliteit. In mei 2015 is om die reden met drie van de vijf leden een start gemaakt met AVIA Shared Service Center B.V. waarin brandstofinkoop, planning en transport gecentraliseerd is. Maar ook binnen de AVIA-coöperatie zijn veel gezamenlijke initiatieven ontplooid en investeringen gedaan, zoals onder andere centrale lpg-inkoop, centrale shop-inkoop, uitbreiding van ‘cross-card acceptance’, AVIA Multibak, contactloos betalen en mobiel betalen.

Marktpositie

Recent is ook begonnen met de uitrol van outdoor digitale schermen op de tankstations én wordt hard gewerkt aan de lancering van het nieuwe spaarprogramma ‘AVIA Bijtanken’. “Een veelheid van initiatieven die de tankstationformule nadrukkelijk op de kaart hebben gezet als professionele speler in de markt met een marktpositie kort achter de ‘vijf grote jongens’ in Nederland”, aldus AVIA Nederland. Het bedrijf bedankt Kuipers voor zijn energie en bewezen diensten en wenst hem en zijn familie het allerbeste voor de toekomst.

Geert Kuipers:

Edward van der Veen:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.